GeriEt Yemeği Tarifleri İzmir köfte tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İzmir köfte tarifi

İzmir köfte tarifi

Köfte denince Türkiye'nin neresinde olursanız olun akla ilk gelen lezzetlerden biri İzmir köftedir. Esnaf lokantalarında da karşınıza çıkar ev mutfaklarında da. Hem çok doyurucu hem de çok lezzetlidir. Sizin için en güzel İzmir köfte tarifini Hürriyet Lezizz farkıyla hazırladık. Çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram kıyma
  • 2-3 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 3 dilim ekmek içi
  • 2 adet yumurta
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için:

  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 adet domates
  • 2 bardak su

İzmir köfte tarifi Nasıl yapılır?

Kıymaya, rendelenmiş soğan, yumurta, ıslatılmış ve sıkılmış bayat ekmek içlerini, 2 tatlı kaşığı tuz ile 1 kahve kaşığı karabiber ilave ederek 5 dakika yoğurun.

Karışıma kıyılmış maydanozu ekleyin ve tekrar hepsini iyice karıştırın.

Patatesleri soyun ve elma dilimleri şeklinde doğrayın.

Yoğurduğunuz kıymadan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak biçiminde şekiller verin.

Tepsiye veya yayvan tencereye 2.5 yemek kaşığı yağ koyarak ısıtın.

Yağda önce patatesleri 2-3 dakika kavurun daha sonra köfteleri ilave edin.

Tencereyi sallayarak köfteleri eşit şekilde kızartın.

Kızardıktan sonra köftelere küçük doğranmış ve pişirilerek püre haline getirilmiş domatesleri ve 2 bardak suyu katın.

Tencerenin kapağını kapatarak orta kuvvetteki ateşte 15 dakika pişirin.

Köfteleri salçasıyla tabağa alarak servis yapın.