GeriBalık Tarifleri İspanyol karidesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

İspanyol karidesi tarifi

İspanyol karidesi tarifi

İspanyol mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bu tarifi çok beğeneceksiniz...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram karides
  • 2 adet ince dilimlenmiş soğan
  • 2 su bardağı bira
  • 1 diş sarımsak
  • 1 defne yaprağı
  • 3 adet tane karabiber
  • 2 adet kereviz yaprağı
  • Yarım limon
  • Tuz

İspanyol karidesi tarifi Nasıl yapılır?

Birayı geniş bir kaba boşalttıktan sonra sarımsak, soğan dilimleri, defne yaprağı, kereviz, biber ve tuzu ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon ve karidesleri de katarak 12 dakika daha kaynatın. Ateşten alın, soğumaya bırakın. Karidesin kabuklarını soyun ve iyice soğutun.