GeriSebze Yemeği Tarifleri Havuçlu ve lorlu mücver tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Havuçlu ve lorlu mücver tarifi

Havuçlu ve lorlu mücver tarifi
Lor ve sebzelerin mükemmel uyumuyla çocuklarınız için sağlık dolu atıştırmalık...

Lor ve sebzelerin mükemmel uyumuyla sağlık dolu bir yemeğe hazır mısınız? Dört mevsim zevkle tüketebileceğiniz bu yemeği farklı sebzelerle farklı şekillerde pişirebilir, yanında yoğurtla enfes bir öğün oluşturabilirsiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • Yarım bardak lor peyniri
  • 1 adet yumurta
  • Yarım bardak un
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt

Havuçlu ve lorlu mücver tarifi Nasıl yapılır?

Kabak ve havucu bol suda yıkayın, soyun ve rendeleyin. Soğanı soyup rendeleyin. Tüm sebzeleri karıştırın. Üzerine lor peyniri, yumurta ve unu ekleyip iyice harmanlayın. Karışımdan birer kaşık alarak, kısık ateşte zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Fazla yağını peçete yardımıyla aldıktan sonra bir kase yoğurt ile birlikte servis edin.