USTA İŞİ

Hamurda çipura tarifi

Hamurda çipura tarifi

Balığı en doğal tadında yemek isterseniz bu tarif sizin için...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 300 gram kaya tuzu
  • 3 adet yumurta
  • 4 çay kaşığı kuru tarhun
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 adet defne yaprağı
  • 4 adet çipura
Üzeri için:
  • 3 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı

Un, kaya tuzu, yumurta, tarhun ve zeytinyağını geniş bir kaseye alarak yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alıp bir santimetre kalınlığında açın. Defne yapraklarını balığın iç kısımlarına yerleştirin. Çipuraların tamamını hamurla kaplayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Pişen balıkları hamurdan çıkarmak için başından kuyruğuna doğru yatay şekilde kesin. Sıcak servis yapın.



yemek tarifi tarif yemek çipura hamurda çipura çipura tarifi hamurda çipura nasıl yapılır hamurda çipura tarifi

Lezizz Öneriler