KOLAY

Hamsi tava tarifi

Hamsi tava tarifi

Bu enfes hamsi tava tarifi ile sofralarınızda Karadeniz rüzgarı estirin.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • 1-2 su bardağı mısır unu ya da un
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

Hamsileri kafalarını kopararak, kılçıklarını çıkartmadan temizleyin. Bol su ile yıkayın ve kevgirde birkaç dakika süzülmeye bırakın. Tavada yağı iyice kızdırın. Hamsileri una bulayın ve hafifçe silkeleyip 2'li 3'lü gruplar halinde tavaya koyun. Bir tarafı kızarmış balıkları maşa ile ters çevirip öbür taraflarını da kızartın. Sıcak servis yapın. Kızartmadan önce unu ve tuzu karıştırmanız balığın lezzeti açısından daha iyi olur. Yağın kızgın olmasına dikkat edin ve yağı soğutmamak için hamsileri tavaya azar azar koyun.


deniz ürünleri yemek tarifleri lezzet