GeriBalık Tarifleri Hamsi kuşu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Hamsi kuşu tarifi

Hamsi kuşu tarifi

Karadeniz mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biri olan hamsiyle yapılan çok özel bir tarifimiz var: Hamsi kuşu! Adını görüntüsünden alan bu yemeğin malzemesi az, yapılışı da çok kolay ve pratik. Ancak lezzeti o kadar muhteşem ki gerçekten doyum olmuyor. Hamsinin bol olduğu bu mevsimde mutlaka denemelisiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak sıvı yağ

Hamsi kuşu tarifi Nasıl yapılır?

Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, tuzlayın. Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın.

Büyük bir tabağın içinde mısır unu, karabiber ve tuzu karıştırın. Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Soğan dilimleriyle servis yapın.