ORTA ZORLUKTA

Hamsi kuşu tarifi

Hamsi kuşu tarifi

Karadeniz mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biri olan hamsiyle yapılan çok özel bir tarif.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram hamsi
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 bardak sıvı yağ

Hazırlanışı

Hamsilerin kafalarını koparıp, kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp, tuzlayın. Hamsilerin iç yüzleri birbirine temas edecek şekilde tabağa sıralayın. Büyük bir tabağın içinde mısır unu, karabiber ve tuzu karıştırın. Hamsileri iki taraflı mısır ununa batırıp kızgın yağda kızartın. Soğan dilimleriyle servis yapın.


yemek tarifleri deniz ürünleri lezzet