GeriPilav Tarifleri Güveç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Güveç pilavı tarifi

Güveç pilavı tarifi

Evinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz bu pilav yemeklerinizin yanında güzel bir alternatif olacaktır.

  • Güveçte
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 125 gram tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 6 adet mantar
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 adet defne yaprağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay bardağı bezelye
  • Yarım demet dereotu
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Güveç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle 2 su bardağı pirinci ayıklayıp 1 saat tuzlu suda bekletin. Bol suyla yıkayın. 125 gram tereyağında 1 adet incecik doğranmış soğanı kavurun, 1 adet rendelenmiş havuç, 6 adet küçük doğranmış mantar ilave edip sote yapın. 1 çorba kaşığı salçayı karıştırın. 1 adet kesme şeker, 1 adet defne yaprağı, 2 su bardağı su koyun. Kaynayınca pirinci, 1 çorba kaşığı kuş üzümünü, 1 çay bardağı bezelyeyi ilave edin. 10 dakika pişirin.

Ateşten alıp, yarım demet dereotunu karıştırın. Bir güveç kabına pilavı alın. Üzerine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin.