GeriTatlı Tarifleri Ganaj kremalı ekmek tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ganaj kremalı ekmek tatlısı tarifi

Ganaj kremalı ekmek tatlısı tarifi

Beyaz çikolata ile hazırlanan ganaj kremasının lezzetlendirdiği bu tatlıyı çok seveceksiniz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Ekmek kadayıfı için
  • 2,5 su bardağı buğday unu
  • 75 mililitre ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
Şurubu için:
  • 6 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1-2 adet çubuk tarçın
  • Yarım çay kaşığı toz karanfil
Ganaj için:
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • 200 gram beyaz çikolata
Servis için:
  • Kuru meyveler
  • Taze fesleğen yaprağı

Ganaj kremalı ekmek tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Fırınınızı önceden ayarlayıp 180 derecede ısıtın. Bir çırpma kabında yumurtaları mikser yardımı ile çırpmaya başlayın. Şekeri ekleyip köpüklenene kadar çırpın. Üzerine un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip, spatula ile karıştırın. Yağlanmış bir çemberin altına pişirme kağıdı katlayarak, tepsiye yerleştirin. Hamuru aktarıp, önceden 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.

Bir sos tenceresine şurup malzemelerini aktarıp kaynatın, kısık ateşte 5 dakika karıştırarak pişirip, soğumaya bırakın.

Fırından aldığınız ekmek kadayıfını telden çıkarın. Soğumaya bırakın.

Başka bir sos tenceresinde süt kremasını ısıtıp, ocaktan alın. İçerisinde beyaz çikolatayı eritip, arada karıştırarak ılıtın. Soğuyan ekmek kadayıfını tırtıklı bıçakla ortadan ikiye kesin. Kestiğiniz katların arasına ganaj kremayı sürüp, üzerine şurup gezdirin. Diğer katı kapatıp, üzerine şurubu gezdirin. Buzdolabında soğumaya bırakın.

İsteğinize göre, kuru meyveler ve taze fesleğen yaprakları ile süsleyip, soğuk servis edin.