GeriEt Yemeği Tarifleri Fıstıklı kebap tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fıstıklı kebap tarifi

Fıstıklı kebap tarifi

Antep fıstığı en sevilen kuruyemişler arasında en başta geliyor olabilir. Kebap da en muhtemelen en sevilen et yemeğimiz. Dolayısıyla bu iki muhteşem lezzeti bir araya getiren fıstıklı kebabın güzel olmaması için hiç sebep yok. Bu tarif de bu argümanın kanıtı niteliğinde. Evde kolayca yapabileceğiniz fıstıklı kebaba buyurun o halde.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 100 gram kuzu döşünden kıyma
  • 100 gram dana döşünden kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1,5 çay bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • 2-3 kaşık kaynar su
  • 4 küçük boy kalın şiş

Servis için:

  • 2 kırmızı soğan
  • 1 kaşık nar ekşisi
  • 1 kaşık sumak
  • 1 patlıcan

Üzerine:

  • 1 kaşık iri çekilmiş Antep fıstığı
  • 1 kaşık ince kıyılmış maydanoz

Fıstıklı kebap tarifi Nasıl yapılır?

Kıymanın üzerine ince çekilmiş Antep fıstıklarını, rendelenmiş soğanı, sarımsağı, tuzu, baharatları ve suyu ekleyin ve yoğurmaya başlayın.

İyice yoğurduktan sonra avucunuza bir parça alın ve sıka sıka şişe yerleştirin. Hepsini hazırladıktan sonra şişleri kızgın tavada kızartın ve çıkarıp kağıt havluya koyarak yağını alın.

Servis için piyazlık doğranmış soğanları nar ekşisi ve sumakla karıştırın. Yanına kızarmış patlıcan ilave edin. Üzerine de iri dövülmüş Antep fıstığı serpebilirsiniz.