GeriBalık Tarifleri Fesleğenli dil balığı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Fesleğenli dil balığı tarifi

Fesleğenli dil balığı tarifi

Görüntüsü ve farklı lezzeti ile sofralarınıza renk katacak bir tarif...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 8 adet dil balığı filetosu
  • 250 gram soya filizi
  • 1 bağ taze fesleğen
  • 1 adet limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Fesleğenli dil balığı tarifi Nasıl yapılır?

Dil balığı filetolarını temizleyip yıkayın. Tencereye 1 litre su koyun, içine 1 adet limonun suyunu ekleyin. Su kaynadıktan sonra balıkları içine atın. 10 dakika bekleyip çıkarın. Ayrı bir tavada soya filizi ve fesleğenleri zeytinyağında birkaç dakika sote edin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Servis tabağına önce bu karışımı, üzerine de dil balığı filetolarını yerleştirin. Balıkların üstüne de süslemek amacıyla birkaç dal taze fesleğen koyabilirsiniz.