ORTA ZORLUKTA

Tayland usulü etli makarna tarifi

Tayland usulü etli makarna tarifi

Farklı ülkelerin farklı lezzetlerini merak edenler bu tarife bayılacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 4 adet biftek
  • 1 paket makarna
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 adet pırasa
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Biftekleri parmak şeklinde kesin. Pırasaları uzunlamasına 10 santim uzunluğunda kesip ince ince doğrayın. Kızgın yağda biftekleri ve pırasaları kavurun. Üstüne 1 kaşık mısır nişastası, soya sosu, ince ince doğranmış kırmızı biber, domates salçası ve tuz ilave edin.

Hazırladığınız karışımı makarnaya karıştırıp servis yapın.

Mısır nişastası yemeğin parlak görünmesini sağlar.

makarna tarif et