GeriMakarna Tarifleri Tayland usulü etli makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tayland usulü etli makarna tarifi

Tayland usulü etli makarna tarifi

Farklı ülkelerin farklı lezzetlerini merak edenler bu tarife bayılacak!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet biftek
  • 1 paket makarna
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 6 adet pırasa
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tayland usulü etli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnayı kaynayan tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp süzün.

Biftekleri parmak şeklinde kesin. Pırasaları uzunlamasına 10 santim uzunluğunda kesip ince ince doğrayın. Kızgın yağda biftekleri ve pırasaları kavurun. Üstüne 1 kaşık mısır nişastası, soya sosu, ince ince doğranmış kırmızı biber, domates salçası ve tuz ilave edin.

Hazırladığınız karışımı makarnaya karıştırıp servis yapın.