GeriRamazan Tarifleri Etli kabak dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Etli kabak dolması tarifi

Etli kabak dolması tarifi

Dolmalar mutfağımızın en sevilen lezzetlerinde başı çekiyor, üstelik ramazan sofralarına da çok yakışıyor. İftar sofranıza mevsiminde tazecik kabaklardan yapılmış bir etli kabak dolması koymaya ne dersiniz? Çok beğeneceğinize eminiz.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 adet orta boy dolmalık kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı nane

Sosu için:

  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı tuz

Etli kabak dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları güzelce yıkayıp kurulayın ve soyun.

İkiye ayırdığınız kabakların içlerini kabak oyacağı yardımıyla dikkatle oyun.

Kuru soğanı incecik doğrayın ya da rendeleyin.

Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın.

Pirinci ayıklayıp yıkayın.

Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, domates, salça, tuz, biber ve naneyi karıştırıp harç haline getirin.

Kabakların içlerini üstlerinde bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun.

Boşluklara domates parçaları yerleştirerek kabakların ağzını kapatın.

Dolmaları tencereye dik halde sıkı sıkı yerleştirin.

Salçayı sıcak suyla açıp sıvı yağ ve tuzu da ekledikten sonra kabakların kenarından tencereye ilave edin.

Kapağını kapatıp 30-35 dakika kadar pişirdikten sonra ılık halde servis edin.

Dolmaları servis etmeden önce dilimlerseniz daha hoş bir sunum elde edebilirsiniz.