ORTA ZORLUKTA

Erikli gelincik balığı tarifi

Erikli gelincik balığı tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler için lezzetli bir tarif.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram gelincik balığı
  • 500 gram yeşil erik
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz

Hazırlanışı

Önce yeşil erikleri yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup, haşlayın. Soğuyunca tel süzgeçle geçirerek hem çekirdeklerini ayıklayın, hem de yemeğinizde kullanmak üzere püre haline getirin. Erik pürenizi derin büyük bir tavaya alarak, içine sıvı yağ, şeker, tuz ve biraz su ekleyerek bir sos pişirmeye başlayın. Balıklarınızı yıkayıp, kılçıklarını ve başlarını ayırarak iri iri dilimleyin. Sos kaynamaya başlayınca, içine balıkları dizin, kapağı kapatarak 10 dakika pişirin.



balık yemek tarifleri lezzet

Lezizz Öneriler