GeriMutfak Tüyoları Domates sosu tarifi ve yapımı: Evde domates sosu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates sosu tarifi ve yapımı: Evde domates sosu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Domates sosu tarifi ve yapımı: Evde domates sosu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Domates sezonunun yeni yeni açılmaya başladığı yaz aylarında kışlık hazırlıkları için de araştırmalar hız kazandı. Domatesi kışa da taşımanın en iyi yollarından biri kışlık sos haline getirmek. Doğru saklanırsa bir sonraki yaza kadar dayanacak olan ve "menemenlik" olarak da anılan domates sosları için bu tarifi mutlaka deneyin. Peki, domates sosu nasıl yapılır? İşte evde domates sosu tarifi ve yapımı...

Yaz aylarının lezzetli ve sulu domateslerinden nefis bir domates sosu hazırlamaya ne dersiniz? Bu sosu ister yemeklerde isterseniz de pizzalarınızda kullanabilirsiniz. Yapımı da çok kolay. Peki domates sosu nasıl yapılır? İşte domates sosu tarifi ve malzemeleri...

DOMATES SOSU MALZEMELERİ

2 kilogram domates
4 yemek kaşığı zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz

DOMATES SOSU NASIL YAPILIR?

Öncelikle domateslerin kabuklarını soymakla işe başlayın. En pratik yolu domatesin dibine artı şeklinde bir çizik attıktan sonra kaynar suda 30 saniye bekletip ardından buzlu suya koymaktır. Domateslerin kabukları bıçakla çizdiğiniz bölgelerden soyulmaya başlayacaktır.

Domatesleri küp küp doğrayın eğer fazla sulu ise biraz suyunu ayırın. Tencerenin içine zeytinyağı, karabiber ve naneyi biraz kavurun. Daha sonra, küçük küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin. Son olarak domateslerle beraber bütün malzemeleri ekleyin ve 3-4 dakika kaynattıktan sonra altını kapatın. Bu noktada tadına bakarak tuz miktarını artırabilirsiniz.

Kullanacağınız kavanozları daha önceden kaynar suda iyice kaynatın ve temizleyin. Biraz soğuduktan sonra sosunuzu kavanozların içine doldurun ve kapaklarını kapatın. Ters çevirip buzdolabında veya karanlık bir ortamda bekletin. Domates sosunuz hazır.

False