GeriPilav Tarifleri Deniz mahsullü paella tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Deniz mahsullü paella tarifi

Deniz mahsullü paella tarifi

Deniz mahsüllü paella ile misafirlerinize hoş bir akşam yemeği hazırlamaya ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1/4 bardak zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 2 bardak kısa taneli beyaz pirinç
  • 1/2 tatlı kaşığı safran
  • 4 bardak sıcak tavuk suyu
  • 16 çiğ karides
  • 400 gram kalamar
  • 12 siyah midye
  • Limon dilimleri
  • Tuz
  • Karabiber

Deniz mahsullü paella tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 220 derecede ısıtın. Orta hararetli ateşteki geniş bir tencerenin içine zeytinyağını dökün, ince doğranmış soğan ve sarımsakları tencereye atın. Esmerleşmeye başlayana kadar karıştırarak, 10 dakika pişirin. Pirinç ve safranı ekleyin, karıştırarak pirinçler saydamlaşana kadar kavurun. Tavuk suyu ve tuzu ilave edin, kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak pirinçler tavuk suyunun bir kısmını çekinceye kadar (pirinç hafif sulu kalmalı) demlendirin. Tencereyi ateşten alın. Geniş, sığ bir fırın kabına pirinci boşaltın. Üzerine kabuklu karidesleri, 1 santimetre genişliğinde dilimlenmiş kalamarları ve midyeyi yerleştirin. Bezelyeyi serpiştirin. Alüminyum folyoyla fırın kabının üzerini kapatın. Paella'yı midyeler açılıncaya kadar, yaklaşık 45 dakika, pişirin. Folyoyu üzerinden atıp 10 dakika fırınlayın. Limon dilimleriyle servis edin.