ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Çökertme kebabı tarifi

Çökertme kebabı tarifi

Enfes görünümüyle tadı damağınızda kalacak tarif!

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 5-6 adet patates
  • 2-3 dilim julyen doğranmış bonfile
  • Sarımsaklı yoğurt
Üzeri için:
  • Domates sosu
Kızartmak için:
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı

Patatesleri kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

Etleri kekikleyip tereyağında kızartın. Arzu ederseniz patatesin yağında kızartabilir veya ızgara da yapabilirsiniz.

Domates sosu için 1 su bardağına yakın domates sosu, az zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı salça, 1 diş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek suyunu çok çektirmeden pişirin.

Patatesin üzerine sarımsaklı yoğurt döküp üzerine etleri sıralayın. Son olarak üstüne domates sosunu dökün.



kebap tarif kebap tarifi çökertme kebabı yemek

Size Önerilerimiz