ORTA ZORLUKTA

Cevizli roka salatası tarifi

Cevizli roka salatası tarifi

Vitamin, mineral ve proteinler içeren lif açısından da çok besleyici bir salata tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 demet roka
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş ya da doğranmış kaşar
  • 2 yemek kaşığı hazır kek karışımı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
Sos için:
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Bir kaba yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, hazır kek karışımı ve tuzu koyup çırpın. Hazırladığınız karışımı biraz yağ koyduğunuz tavaya dökün. Omleti iki taraflı pişirin. Omlet soğuduktan sonra hamur kalıbıyla kesin. Salatanın üstünü süslemek için bir kenarda bekletin.

Rokayı ayıklayıp, yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın. Salata kabına alın, kıyılmış maydanozla karıştırın.

Dolmalık fıstığı yağsız tavada pembeleşene kadar kavurun. Ceviz içi ve fıstığı salatanın üstüne gezdirin, hazırladığınız omletten kestiğiniz parçaları da salatanın üzerine dağıtın.

Ayrı bir kapta ezilmiş sarımsak, limon suyu, tuz ve zeytinyağını çırpın. Salataya döküp servis yapın.


roka