ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Ballı mantarlı milföy böreği tarifi

Ballı mantarlı milföy böreği tarifi

Besleyici bir besin olan mantarın lezzet kattığı harika bir börek!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1,5 yemek kaşığı bal
  • 8 adet milföy hamuru
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 200 gram mantar
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Hazırlanışı

Tencerede tereyağının yarısıyla soğan, havuç ve mantarı sırasıyla soteleyin. Başka bir tavada, tereyağında unu kavurun ve üzerine sütü ekleyin. Hazırladığınız bu karışımı diğer mantarlı karışıma ekleyip tuz, karabiber ve bal ile tatlandırın. Milföy hamurlarının ortasına bir miktar iç koyun, kenarlarını iyice bastırarak kapatın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serperek 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. İnce uzun kıyılmış renkli biberlerle süsleyerek servis edin.



yemek yemek tarifleri börek resimli yemek tarifleri lezzetli

Size Önerilerimiz