GeriAtıştırmalık Tarifleri Balkabağı cipsi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Balkabağı cipsi tarifi

Balkabağı cipsi tarifi

Sağlıksız cipslere alternatif sağlıklı balkabağı cipsi. Çok seveceksiniz!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram ayıklanmış balkabağı
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çorba kaşığı (silme) kekik
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Balkabağı cipsi tarifi Nasıl yapılır?

Fırını 180 dereceye ısıtın. Kesilmiş kabakları yıkayın, 2-3 milimetre kalınlığında muntazam doğrayın. Kenarlı bir tabağa koyun. Küçük bir kaseye zeytinyağını ve diğer malzemeleri koyun ve karıştırın. Karışımı kabakların üzerine dökün ve hafifçe elle alt üst ederek, iyice yedirin. Tepsiye yağlı kağıt serin, kesilmiş, soslanmış kabakları üst üste gelmeyecek şekilde tepsiye sıralayın. 20-25 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin. İster tek başına ister et ve tavuk yemekleri yanında ikram edilebilir.