GeriRamazan Tarifleri Akçaabat köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Akçaabat köftesi tarifi

Akçaabat köftesi tarifi

Trabzon'un güzel ilçesi Akçaabat'ın nefis köftesini bilmeyen yoktur, değil mi? Peki bu enfes köfteyi evinizde yapıp iftar sofranızda sevdiklerinizle birlikte ağız tadıyla yemeye ne dersiniz? Nefis Akçaabat köftesinin tarifi hemen aşağıda...

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1 su bardağı Trabzon ekmeği kırıntısı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 100 gram yağlı kuzu boşluk eti
  • 500 gram dana kıyma

Akçaabat köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Trabzon ekmeği içlerini robottan geçirin.

Ekmekleri bir tepsiye yayıp üzerlerini tülbentle örtün. İyice kurumaları için bir gece bekletin.

100 gram yağlı kuzu boşluk etini ve 500 gram dana kıyma etini kıyma makinesinde birlikte çektirin. Eğer beraber çektiremediyseniz, iki kıymayı ekmek içiyle birlikte 5 dakika kadar yoğurun.

Sarımsak, tuz ve karabiberini ilave edin.

Bütün harcı rulo hale getirin. Buzdolabında 30 dakika dinlenmeye bırakın.

Dinlenen ruloyu bıçak kullanarak porsiyonlara ayırın.

Avuç içlerinizle bastırarak şekillendirin.

Izgara tavayı hafifçe yağlayın ve iyice ısıtın.

Köfteleri ızgara tavada önlü arkalı güzelce kızartın.

Domates ve biberleri de tavaya dizip hafifçe közleyin.

Köfteleri ve közlenmiş sebzeleri servis tabağına yerleştirip hemen sıcak servis edin. Afiyet olsun.