GeriKurabiye Tarifleri Acılı tuzlu kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Acılı tuzlu kurabiye tarifi

Acılı tuzlu kurabiye tarifi
Aklınızı başınızdan alacak bu leziz tarifi denemeye ne dersiniz?

Aklınızı başınızdan alacak bu leziz tarifi denemeye ne dersiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı ayrı kullanılacak)
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 125 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı acı kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı keten tohumu
  • 3 su bardağı beyaz un
  • 1 su bardağı kepekli un

Acılı tuzlu kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Yoğurma kabına unu dökün ve ortasını havuz gibi açın. Tereyağını eriyene kadar ısıtın. İçine zeytinyağını ilave edip unun ortasına dökün ve diğer malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayın. Elde ettiğiniz hamuru dinlendirin.

Hamurun yarısını çubuk ve yarısını da misket kurabiye yapın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.

180 derecede pişirin.