figen batur

haberleri ve son dakika gelişmeleri
499  adet haber bulundu.

Ertuğrul Özkök Paris'i yazdı:.Sevgilim, benim için Paris’i baştan sona yürür müsün

Ertuğrul Özkök Paris'i yazdı:.Sevgilim, benim için Paris’i baştan sona yürür müsün

Paris, herkesin kendi romantizmini kendi yarattığı harika bir kültür legosudur.Kadınsanız, bence bir erkekten sizin için şehri baştan sona yürümesini isteyin.Erkekseniz de hemen kabul edip baştan sona yürüyün.Öyle birileri yoksa hayal edin… Eşsiz ‘Paris romantizmi’nin duraklarını tanıtmayı ben üstleniyorum.

12.04.2015Seyahat
CHP'de genelge adayları

CHP'de genelge adayları

CHP Genel Merkezi, yerel seçim öncesi kimlerin göreve talip olduğunu görmek için genelge yayınladı.

03.09.2013Ege
CHP'de yarın heyecan var

CHP'de yarın heyecan var

CHP’de adaylık başvuruları yarın sona erecek.Büyükşehir’e eski milletvekili Canan Arıtman ilk başvuran oldu.

01.09.2013Ege
O hep direndi

O hep direndi

Bundan 57 yıl önce kuruldu.Ancak kurulmadan önce Vehbi Koç, birçok bürokratik engele takıldı.Yıllar geçti dönemin entelijansiyasının buluşma mekânı oldu.57 yıl sonra kapılarını biber gazından kaçan eylemcilere açarak takdir topladı.Divan Oteli’ni eski müdavimleri anlatıyor.

23.06.2013Pazar
En iyi 10 açık hava restoranı

En iyi 10 açık hava restoranı

Güneş yüzünü gösterince bahçeler ve teraslar da hareketlenmeye başladı.Doğayla baş başa kalmak ya da denize karşı yemek yemek isteyenler için en iyi 10 restoranı seçtik.

27.04.2013Mekan Seyahat
En iyi 10 açık hava restoranı

En iyi 10 açık hava restoranı

Güneş yüzünü gösterince bahçeler ve teraslar da hareketlenmeye başladı.Doğayla baş başa kalmak ya da denize karşı yemek yemek isteyenler için en iyi 10 restoranı seçtik

06.04.2013Cumartesi
Son bir yılın en iyi yemek kitapları

Son bir yılın en iyi yemek kitapları

Bu yılın en gözde yemek kitaplarını yazarlarımız Doğan Hızlan, Mehmet Yaşin, Civan Er, Refika Birgül ve Figen Batur’a sorduk.

19.01.2013Cumartesi
Bodrum favorilerim

Bodrum favorilerim

Gümüslük Aquarium Su kenarındaydı masamız.Henüz hava kararmamıştı.

26.07.2012Ayşe ARMAN
Bodrum efsaneleri

Bodrum efsaneleri

En güzel tekneleri tek eliyle yapan Çolak Erol, Bodrum Sualtı Müzesi’ni yoktan var eden Oğuz Alpözen ve 30 yıldır bölgenin defilelerini düzenleyen balerin Saruhan İren.Onlar yarımadanın sembolleri.

11.08.2013Figen BATUR
Bodrum’da dimdik yaşayan iki kadın

Bodrum’da dimdik yaşayan iki kadın

Geçen haftaki ‘hakiki Bodrum’ yazısı gerçek Bodrum’u özleyen pek çok insan tarafından hüzne bulaşmış bir coşkuyla karşılandı.Bu hafta, hakiki Bodrum’u kendi bildiklerince yaşayan iki kadınla devam ediyorum.

03.08.2013Figen BATUR
Hakiki Bodrum

Hakiki Bodrum

“Yolculuk nereye?” sorusuna “Bodrum’a” diye cevap verenleri evvel emir yadırgadım.

28.07.2013Figen BATUR
Geleceğin şefleri bu okuldan yetişecek

Geleceğin şefleri bu okuldan yetişecek

Bilgi Üniversitesi’nin Chicago’daki Kendall’la stratejik işbirliği yaparak hayata geçirdiği ‘Gastronomi ve Mutfak Sanatları’ programı için 360 başvuru yapıldı.

20.07.2013Figen BATUR
Para kokan marina

Para kokan marina

Yalıkavak Palmarina çirkin olmak bir yana gösterişli, yağ dök yala misali pırıl pırıl, ışıl ışıl ve devasa.Ancak dünya marinalarının aksine, daha Dubai stili “Monte Carlo’da bile böylesi yok.” Yeni açılan Yalıkavak Marina için kuzey yarımkürenin hemen tüm marinalarını görmüş, hemen hepsinde uzun süre yaşamış denizci arkadaşımın yargısı böyle.

13.07.2013Figen BATUR
Durup duru bu adamlar.

Durup duru bu adamlar.

Aloo Gündoğan, duran var mı? Aloo İçmeler.Aloo Türkbükü.Dostlarımı arayınca bakın ne yanıt alıyorum.

22.06.2013Figen BATUR
Tıpkı depremdeki gibi oldu

Tıpkı depremdeki gibi oldu

Orada gençler gaz yerlerken sade suya tirit bir yazı yazamayacağım.İçime su serpen tek şey deprem yerine akın akın giden insanlar gibi Gezi’yi mesken tutanlar.

15.06.2013Figen BATUR
Venedik Bienali’nden sanat manzaraları

Venedik Bienali’nden sanat manzaraları

Bienal için Venedik’teydim.Dönüşü ötelemek istedim, şehirde tek boş yatak yoktu.İyi ki de yoktu, destan yazılan eylemlerin tek bir saniyesini kaçırsaydım kahrolurdum.

08.06.2013Figen BATUR
Festivalden ünlümsü manzaraları

Festivalden ünlümsü manzaraları

Ülkeleri dışında başka yerde tanınmayan ya da kendini şöhretli sanan ‘ünlümsü’ kümesi Cannes sokaklarında, plajlarında mebzul miktarda bulunur.

25.05.2013Figen BATUR
Eğlencenin dünü, bugünü, yarını

Eğlencenin dünü, bugünü, yarını

Nasıl ki yatağında akan suyu engellediğinizde aşıp taşar, baskı dönemlerinin de gayrimeşru ikizidir eğlence

18.05.2013Figen BATUR
Gel de gururlanma

Gel de gururlanma

Tim Atkin Sunset’te düzenlenen Master Of Wine etkinliğinde, Türk şarapçılığının kazandığı ivmeyi hayranlıkla izlediğini anlattıkça göğsüm kabardı.

11.05.2013Figen BATUR
Monaco’daki turnuva fotoğrafından atılma hikâyem

Monaco’daki turnuva fotoğrafından atılma hikâyem

Monte Carlo’daki tenis turnuvasında harika bir 48 saat geçirdik hepimiz.Ancak Ertuğrul Özkök, İspanyol tenisçiyle çektirdiğimiz grup fotoğrafında kendini çok beğendiği için bizi fotoğraftan kesip attı!

27.04.2013Figen BATUR
Boğaz kenarından brunch manzaraları

Boğaz kenarından brunch manzaraları

Bir otelin terasında, pazar brunch’ı sırasında pavyon literatürüne hâkim olduğu masa açtırmak istemesinden, zengin olduğu külçe saatinden, muktedir olduğu hançeresinden, edepsiz olduğu çevresindekilere zerre kadar önem vermemesinden belli birine maruz kalmak.

20.04.2013Figen BATUR
Biraz edep yahu!

Biraz edep yahu!

“İnsanın vicdansızından korkarım ama edepsizinden tırsarım” derdi babaannem.Güvenlik sırasında, şık davetlerde hatırlayıp duruyorum onun edepsizliğe dair dizdiği incileri

13.04.2013Figen BATUR
Parklarda piknik adabı

Parklarda piknik adabı

Uluorta mangal yapmak yasaklandı ama mangal sevdamız bitecek gibi durmuyor.Etin kokusu ve dumanı bir yana, avaz avaz çalınan müzikler de bitecek gibi değil

05.04.2013Figen BATUR
Her masa başlı başına bir sahne oyunu âdâbına göre izle

Her masa başlı başına bir sahne oyunu âdâbına göre izle

Michelin yıldızlı restoranlarda yemek âdâbı ne kadar zor, bir bakalım.Şefe tanrı muamelesi yapma, masada tuzluk arama, şarap mönüsünden en pahalı ya da en ucuz olanı seçmeye kalkma.En önemlisi: Gösterinin tadını kaçırma! Peki, başka?

30.03.2013Figen BATUR
Nerede ne giyeceğinizi biliyor musunuz?

Nerede ne giyeceğinizi biliyor musunuz?

Neden bir sabah programı sunucusu yerlere kadar tuvalet giyer? Kravatla gidilmesi gereken bir davete blucinle katılmak ‘cool’luk mu, ‘terbiyesizlik’ mi? Yıldırım Mayruk’a kulak verin.

23.03.2013Figen BATUR
İçki, bir yaşam kültürüdür kafa bulmak için içilmez

İçki, bir yaşam kültürüdür kafa bulmak için içilmez

İçki, sarhoş olmak, kafa bulmak, başkaldırmak, derdi-tasayı unutmak için içilmez.Aracı vardır içkinin, gereci vardır, ritüeli vardır.Yaşama kültürü dediğimiz de zaten bu değil mi?

16.03.2013Figen BATUR
Lokantada en çok pislik rahatsız ediyor

Lokantada en çok pislik rahatsız ediyor

Lekeli örtü sermekte beis görmeyen, gevşek kravatlı, ütüden parlamış ceketli garsonların servis yaptığı mekânlar istediği kadar lezzet sunsun, sevilmiyor

23.02.2013Figen BATUR
Adabı muâşeret kurallarında bile ikiye bölündük

Adabı muâşeret kurallarında bile ikiye bölündük

Artık lokantaya gittiğimizde bırakın en basit görgü kuralına uymayı, kuralsızlığı baş tacı edinmiş bir güruhla karşı karşı kalıyoruz.

16.02.2013Figen BATUR
Neden muaşeret kumkumasına dönüştüm?

Neden muaşeret kumkumasına dönüştüm?

Görgüsüzleşiyoruz, o da yetmezmiş gibi hoyratlaşıyoruz her geçen gün biraz daha.Başımızı nereye çevirsek yüzümüzü buruşturmamız bundan.İşte bu yüzden gelecek haftadan itibaren âdâb-ı muaşeret kurallarını yazmaya başlayacağım

09.02.2013Figen BATUR
Zıtlıkların içkisi dünyaya zıtlıkların şehrinde tanıtıldı

Zıtlıkların içkisi dünyaya zıtlıkların şehrinde tanıtıldı

Dom Perignon son göz ağrısı Vintage 2002 Roze şampanyanın dünya lansmanını İstanbul’da yaptı.

26.01.2013Figen BATUR
Anlat kürküm anlat

Anlat kürküm anlat

Yediğin içtiğin senin olsun bana gördüklerini anlat devri geride kaldı artık.Şimdi devir gördüklerin sana kalsın, bana yediğini içtiğini anlat devri.

05.01.2013Figen BATUR
Yeni yıl muhasebesi

Yeni yıl muhasebesi

Yeni yıla girmemize ramak kaldı; muhasebe defterleri açıldı.Benim hesabım basit.

29.12.2012Figen BATUR
Tafrası gitti lezzeti kaldı

Tafrası gitti lezzeti kaldı

Cipriani artık düzelmiş, çalışanlardaki küstahlıktan eser kalmamış

22.12.2012Figen BATUR
Elini kayanın altına koymuş bir yemek okulu

Elini kayanın altına koymuş bir yemek okulu

Geçen hafta ‘Okulun Mutfağı’ yazımı okuyan bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine bu kez geçen sene Mecidiyeköy’de Okan Üniversitesi’nin yanında açılan USLA’nın yolunu tuttum

15.12.2012Figen BATUR
Akademili öğrencilerin ellerinden çıkan lezzetler

Akademili öğrencilerin ellerinden çıkan lezzetler

İstanbul’da moda deyişle ‘deneyimlenmesi’ gereken bir adres: Okulun Mutfağı!

08.12.2012Figen BATUR
Oluk oluk bira

Oluk oluk bira

Sardunya, bir zamanların en revaçta gece kulübüydü.Sahibi Sedat Zincirkıran yıllar sonra bu kez içinde bira fabrikası olan lokantayla yine iddialı.

01.12.2012Figen BATUR
Organik olan mı, doğal yetişen mi

Organik olan mı, doğal yetişen mi

20 yıldan bu yana toprakla hal hamur bu kadından öğreneceğiniz çok şey var.

24.11.2012Figen BATUR
Escoffier yılı

Escoffier yılı

Pera Palas’ta yıl boyunca ‘şeflerin kralı’ Escoffier’nin tarifleri tadılabilecek.

17.11.2012Figen BATUR
Bayram gibi şenlikli sofralarımız

Bayram gibi şenlikli sofralarımız

Bayram, çekirdek ailemin hangi şehirde olduğuna göre değişir, gölgelenir ya da şenlenirdi.Para gibi kurbandan konuşmak da ayıptı.Gelin sizi benim çocukluğuma götüreyim

27.10.2012Figen BATUR
Güneşsiz bir şehirde mutluluk arayışı

Güneşsiz bir şehirde mutluluk arayışı

Kopenhag’da her şey iyi güzel.Ama güneşin yerine koyacak bir şey bulamadım

20.10.2012Figen BATUR
Noma yemeğinin artçıları

Noma yemeğinin artçıları

Üç yıldır dünyanın en iyi restoranı seçilen Kopenhag’da, Noma’daki yemek, ardından yazılıp çizilenler ve bunlara gelen tepkiler üzerine.

13.10.2012Figen BATUR
Küresel düğüne yerli şefler

Küresel düğüne yerli şefler

Dünyanın dört bir köşesinden konuklar gelecek düğünümüze.Ama ne zaman, 14 Temmuz! Bodrum’un en civcivli dönemi, üstelik ramazandan sadece birkaç gün önce.Ama bakın imdadımıza kimler yetişti

14.07.2012Figen BATUR
İnsanlara dair

İnsanlara dair

Bu hafta sayfamı sevgili dost Süha Derbent’in kaleme aldığı kısa bir metne bırakıyorum.Biraz gülüp bolca düşünelim diye.

07.07.2012Figen BATUR
Esneyen hipopotamın peşinde

Esneyen hipopotamın peşinde

Bol yağmurdan bu yaza yemyeşil giren Massai Mara’da takıldık hipopotamın peşine.O nehirde yüzüyor, biz makinemizin deklanşörüne basıyoruz.Ama rehberimiz Süha Derbent, “Bekleyin, asıl poz şimdi” diyor.

23.06.2012Figen BATUR
Michelin yıldızlı ıstırap

Michelin yıldızlı ıstırap

Önüne lezzetli bir yemeğin gelmesi insanı keyiflendirir.Bu keyif dostlarla paylaşılıyorsa daha da katmerlenir.Yapanın eline sağlıktır; bilemedin önünde şapka çıkarılır ama o kadar.Ayindeymiş gibi fısıldaşmak, şefe tapınmak da neyin nesi?

16.06.2012Figen BATUR
Ciğerimi tutuşturan şu melun yasa

Ciğerimi tutuşturan şu melun yasa

Ben de çok kürtaj geçirdim.Ama, seve seve, koşa koşa değil.Ağlaya ağlaya! Şu yasa teklifini asla kabul edemiyorum.Bedenine yapılan bu müdahaleyi Türk kadını da asla unutmaz.

09.06.2012Figen BATUR
Cıvıl cıvıl Carcassonne

Cıvıl cıvıl Carcassonne

Gecenin ortasında varıyorum bu küçük Fransız şehrine.Ama o saate bile tarihi şur içi nasıl hareketli, nasıl cıvıl cıvıl.Kahvelerden, teraslardan, minik lokantalardan kahkaha sesleri yükseliyor.Oysa ‘eski şehir’ denilen sur içinde ikamet edenlerin sayısı sadece yedi kişi!

02.06.2012Figen BATUR
İstanbul’un en iyi 10 restoranı

İstanbul’un en iyi 10 restoranı

Şu anda İstanbul’un en iyi lokantası hangisi? Damaklar farklı, tercihler ayrı, fikirler muhtelif…

22.02.2014Savaş ÖZBEY
İstanbul'un en 'in'leri

İstanbul'un en 'in'leri

Biri zaten toplam üç masalı.Öbürü hallice: Tıkış tepiş ama iyi-kötü müşteri oturtacak altı masası var.Sonuncusu güya en ferahları ama orası da kentin görme/görülme vitrini oldu çıktı.İstanbul’da popüler mekân, trendy ortam mı kovalıyorsunuz? İşte en tazesinden, en körpesinden cool, salaş ya da hip takılma rehberi.

11.05.2013Savaş ÖZBEY