Çanağında havuçlu, bezelyeli ve patatesli bir enginar görmeye tahammülüm yok. Bol soğan, taze soğan, arpacıksoğanı, limon suyu ve limon kabuğuyla pişiriyorum enginarları... Sonra zeytinyağı ekleyip ılımaya bırakıyorum. Bizim evde zeytinyağlı büyüklerden öğrenildiği gibi pişirilir. Bazılarının soğanı önceden zeytinyağında kavrulur, bazılarıysa tüm malzemeler üst üste tencereye konduktan sonra zeytinyağı eklenerek yapılır. Bazı zeytinyağlılar dolapta 1 gün dinlenirse daha lezzetli olur ve zeytinyağlı oda sıcaklığında yenir. Mesela barbunya, taze fasulye, domates soslu karışık kızartma ve imambayıldı...
#EgeKısa zamanda hızlı yemek yapmak söz konusu olduğunda, dondurucuya sakladığımız sebzeler en büyük yardımcımızdır. Her ihtimale karşı dondurduğumuz sebzelerle, tek başına garnitür olarak ya da etli bir sebze yemeği hazırlamak daha kolay hale gelir. Sizinle, sadece birkaç adımda bu besinlerden en iyi şekilde yararlanmanın ipuçlarını paylaşıyoruz.
#Dondurulmuş SebzeSicilya’nın portakalları Etna Yanardağı’nın yarattığı mikroklimanın ılık koynunda yetişir... Böyle diyor Roberto. Bir yandan kâğıt torbaya iri portakalları yerleştirirken bir yandan da bana laf yetiştiriyor. Roma’nın göbeğinde minik ama rengârenk bir sebze ve meyve pazarındayız...