İstanbul'da dehşet dakikaları

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda dehşet dakikaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2009 16:30

Kadıköy'de bir kişi, misyonerlik yaptığını iddia ettiği adamı bıçakla rehin aldı. Elindeki Türk bayrağının birini rehin aldığı kişinin başına geçirdi. Polis saatlerce uğraştı ve rehine dehşet sona erdi.
Bu arada Gaziosmanpaşa’da ise trafikte 3 araç birbirine girdi. Kaza sonucu 1 kiş hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralandı.

Haberin Devamı

REHİN DEHŞETİNDEN FOTOĞRAFLAR

REHİN DEHŞETİ

Kadıköy'de Yasin Karasu isimli şüpheli, misyonerlik yaptığını iddia ettiği İsmail Aydın'ın başına Türk bayrağı geçirerek rehin aldı. Güpegündüz Aydın'ın boğazına bıçak dayayan Karasu, olay yerine gelen polisler tarafından ikna ederek gözaltına aldı.

Kadıköy, Rıhtım Caddesi, Başçavuş Sokak üzerindeki olay 14.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, daha önceden tanıdığı İsmail Aydın (35) ile sokakta karşılaşan Yasin Karasu (24),arasında misyonerlik yaptığı gerekçesiyle tartışmaya başladı. Tartışma sırasında, elindeki Türk bayrağının birini Aydın'ın kafasına geçiren Yasin karasu, diğer bayrağı da eline vererek sallamasını istedi. Aydın'ın boynuna bıçak dayayan Karasu, "Allahsızlar, kitapsızlar, misyonerlik yapıyorlar" diye bağırıp öldüreceğini söyledi. Etrafına toplanan vatandaşları yaklaşmamaları yönünde tehditler savuran Yasin Karasu, yanına yaklaşan yaşlı bir şahsa bıçak savurdu. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Yasin Karasu'yu ikna etmeye çalıştı. Polisin kısa ikna çalışmasından sonra Karasu, elindeki bıçağı bırakarak teslim oldu. Gözaltına alınan Yasin Karasu ve İsmail Aydın ifadesi alınmak üzere Kadıköy Asayiş Büro'ya götürüldü.

Yapılan ilk araştırmada şahısların daha önceden birbirlerini tanıdıkları öğrenildi. Karasu, polisteki ilk ifadesinde İsmail Aydın ve arkadaşlarının Rıhtım Caddesi Reşitpaşa Sokak üzerindeki bir apartmanın bodrum katını kilise gibi kullandıkları, İncil dağıttıklarını iddia ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

ZİNCİRLEME KAZA

Haberin Devamı

Gaziosmanpaşa’da aşırı hızlı olduğu iddia edilen bir otomobil, karşı yöne geçerek önce bir minibüse ardından da başka bir araca çarptı. Kazada hatalı olduğu iddia edilen sürücü hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Gaziosmanpaşa Hekimsuyu Caddesi üzerinde meydana gelen kazada, Hüsamettin Karaalan(45) kullandığı 34 FM 0501 plakalı otomobille Küçükköy'den Gazi Mahallesi istikametine doğru iddiaya göre aşırı hız yaptı. Hızının etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden Karaaslan, karşı yöne geçerek 34 M 4902 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Karaaslan'ın aracı daha sonra 34 TC 5260 plakalı başka bir otomobile de çarptı. Caddeyi savaş alanına çeviren kazada Hüsamettin Karaaslan olay yerinde hayatını kaybetti. Gazi Mahallesi- Edirnekapı seferini yapan minibüste bulunan 5 kişi ile 34 TC 5260 plakalı otomobildeki 2 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Çoğu hafif yaralı 7 kişi ambulans ve özel otomobillerle çevre hastanelere kaldırıldı. Olay yerinde hayatını kaybeden ve aracı içinde sıkışan Karaaslan itfaiyenin çalışması sonucu çıkartılabildi. Kaza TEM otoyolu girişine yakın bir yerde meydana geldiği için, trafik yoğunluğu yaşandı. Bazı araçlar trafikten kurtulmak için ters yöne girerek seyretti. Görgü tanıkları Karaaslan'ın kullandığı otomobille süratli bir şekilde karşı yöne geçtiğini ve minibüse çarptığını ifade etti. Hurdaya dönen araçların kaldırılmasının ardından trafik normale döndü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!