GeriÇocuk Sağlığı Mavi Bebeğim diyor ki “Arkadaşlık sihirlidir”
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mavi Bebeğim diyor ki “Arkadaşlık sihirlidir”

Mavi Bebeğim diyor ki “Arkadaşlık sihirlidir”

Arkadaşlık evet önemli ama nasıl sihirli oluyor...

Çok şükür ki benim hayatımda öyle çok arkadaşım yani öyle çok sihirim var ki. Belki de bu yüzden kızım arkadaşlarından bahsederken yüzümde oluşan mutluluğun sebebi. Arkadaşlar hayatımıza ciddi anlamda değer katıyor çünkü. Ve hayattaki en önemli varlıklarımızın yani çocuklarımızın bu değerleri öğreniyor, biliyor ve yaşayabiliyor olması biz anne babalar için gerçekten de önemli.

İşte tam da bu bakış açısında ve bu değerlerle dolu sihirli bir dünyanın kapılarını açmak istiyorum sizlere. Bu dünya Pony’lerin dünyası. Sevimli, arkadaş canlısı minik Pony’lerin dünyası. Kim mi bunlar? 2011 yılından bu yana Minika Çocuk’ta yayınlanan My Little Pony çizgi dizisinden aslında birçoğumuz yakından tanıyoruz bu karakterleri. Ve hatta şu anda da “Equestra’yı Keşfet” temasıyla Minika Çocuk’ta yayınlanmaya da devam ediyor.

Neden mi bu dünya sihirli böylesine? Çünkü aslında olması gereken ama maalesef ki yavaş yavaş kaybedilmeye başlanılan değerleri öylesine güzel anlatıyor ki. İyilik, sadakat, dürüstlük ve cömertlik gibi. Çocuklarımız için hayal ettiğimiz dünyanın değerleri değil mi bunlar.

Hani deriz ya hep çocuklarımız bizlerin, izlediği şeylerin, arkadaşlarının, çevresinin kısacası gördükleri ve gözlemledikleri her şeyin aynalığını yaparlar, taklit ederler diye. Ben çocuğumun az önce bahsettiğim değerlerin aynalığını yapmasını istiyorum, ben çocuğumun arkadaşlığın öneminin vurgulandığını ve paylaşmanın keyifle dolu dolu anlatıldığı şeylerin aynalığını yapmasını istiyorum.
Belki de bu yüzden bu sihirli dünya benim için bu kadar anlamlı geliyor. Hep olmasını istediğimiz ve bunun için çabaladığımız değerlerin Pony’ler gibi eğlenceli ve sevimli karakterler ile vurgulanıyor olması ve kızımın bu karakterleri böylesine sahipleniyor ve seviyor olması işte en güzel tarafı. Çünkü oyuncaklar ve karakterler de onların bir arkadaşı hatta belki de en yakın arkadaşlarından biri. Hani tasvip ettiğin bir arkadaşı olunca için rahat eder ya, bu da aslında tam da bunun gibi. Tasvip ettiğin bir karakter olunca için de rahat ediyor bir anne olarak. E en ince ayrıntısına kadar düşünmek zorunda oluyoruz, ne de olsa anneyiz biz.

Oyuncak ya da karakter deyip geçmemek lazım çünkü. Onlar hayatımızın her anında yanımızdalar bizim. Okula giderken de eşlik ediyorlar bize, yolculuk yaparken de, yemek yerken de, kitap okurken de, uyurken de. Ve daha bir sürüsü aslında.

Mavi Bebeğim diyor ki “Arkadaşlık sihirlidir”

Bu sebeple bahsettiğim bu sihirli dünyanın içerisine dahil olmaktan dolayı içim çok rahat benim.

Mesela geçtiğimiz günlerde My Little Pony boyama kağıtlarını okula götürmek istedi kızım ve bütün sınıf arkadaşlarımızla paylaştık ve hep birlikte boyamaya başladık.

Mavi Bebeğim diyor ki “Arkadaşlık sihirlidir”

Mavi Bebeğim diyor ki “Arkadaşlık sihirlidir”

Sonrasında da evimizde Pony oyuncaklarımızla sınıftaki arkadaşlarımızla boyamalarımızı nasıl paylaştığımızı ve hep birlikte ne güzel boyalar yaptığımızı anlattık. Minik Pony’ler sadece bizi dinlemekle kalmadı bilyor musunuz, kulaklarımıza ne kadar güzel yaptığımızı ve bundan ne kadar mutlu olduklarını da fısıldadılar.

Mavi Bebeğim diyor ki “Arkadaşlık sihirlidir”

Belki Pony’ler sizlerin de kulaklarına bir şeyler fısıldamak isteyebilirler.

Bu dünya hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz;

www.ponydunyasi.com

www.mylittlepony.hasbro.com/tr-tr/parents/

Arkadaşlarla, sihirle ve bu değerlerle kalın…

Sevgilerimle…

İnci Timuremre

Kaynak: www.mavibebegim.com

False