GeriSağlık Kuruyemişin faydaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kuruyemişin faydaları

Kuruyemişin faydaları

Ayçekirdeği kemiklerinize, Antep fıstığı kan oluşumuna, fındık kalbinize iyi geliyor.

Herkesin sevdiği bir kuruyemiş vardır. Kimisi leblebiyi, kimisi bademi sever. Aslında bunları yiyerek vücudunuza iyilik ettiğinizi biliyor muydunuz?

Ayçekirdeği kemiklerinize, Antep fıstığı kan oluşumuna, fındık kalbinize iyi geliyor. Başka hangi kuruyemişler, size nasıl faydalar sağlıyor merak ediyorsanız; foto haberimize tıklayın.

Leblebinin yararları

* Anne sütünü artırır.
* Asit fazlasını alır, mideyi rahatlatır.
* Neredeyse yok denecek kadar az yağ içerir ve içinde bulunan yağlar vücuda yararlıdır.
* Tokluk hissi verir. Bu sebeple diyet yapanlar için kilo kaybına yardımcıdır.

Ayçekirdeğin yararları

* İçerdiği fosfor ve çinko kemik ve dişlerin oluşumu için gereklidir. Ayrıca fosfor, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesine yardımcıdır.
* İçerdiği çinko ise yaraların iyileşmesi, aknenin önlenmesi, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, tekrarlayan enfeksiyonların ortadan kalkması, tat ve koku duyarlılığının güçlenmesi, sperm hareketlerinin artması açısından önem taşır.

Kavrulmuş antep fıstığının yararları

* İçerdiği B1 vitamini kan oluşumuna yardımcıdır, kandaki kolesterolü düşürür, kavrama yeteneği ve öğrenme gibi beyin fonksiyonlarını optimize eder.
* B1 vitamininin enerji, büyüme ve iştah üzerinde olumlu etkileri vardır. Mide, bağırsak, kalp, kalp kasları için gereklidir.
* Yaşlanmaya karşı korur, sigara ve alkolün zararlı etkilerini azaltır.

Yer fıstığının yararları

* İçinde bulunan B1 vitamini kan şekerinin yakılması, kalp sağlığının korunması ve öğrenme gibi beyin fonksiyonları için gerekli olan bir vitamindir. Yaşlanmaya karşı vücudu koruduğu gibi alkol ve sigaranın zararlı etkilerini de azaltır.
* İçerdiği B3 vitamini kolesterolü düşürür, dolaşımı arttırır, zihni açar.

Fındığın yararları

* Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
* İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
* E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğüne iyi gelir.

Bademin yararları

* Omega 3 kaynağı olarak kalp ve damar dostu bir besindir.
* İçinde bulunan Omega 3 kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler; tansiyonu düşürür, şeker hastalarında kalp hastalığı riskini azaltır.
* E vitamini bakımından zengin olması nedeniyle antioksidan ve yaşlılık engelleyici bir gıdadır, adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.

Mısırın yararları

* Mısırda protein, kalsiyum, demir, fosfor, A ve B2 vitaminleri bulunur.
* Mısır lifli bir besindir. Bu yüzden kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar ve kabızlığı önler, alınan posa miktarı artıkça koroner kalp hastalığı riski de azalır.

Kuru kayısının yararları

* İçerdiği A vitamini akne gibi bazı cilt bozukluklarını önler, büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur.
* Gebelikte mutlaka takviyesi gereken demir mineralini içerir. Demir, oksijenin vücutta tüm dokulara taşınmasına yardımcı olur, kan yapımını sağlar.

False