GeriKişisel Bakım Göğsünü büyüten kadının öz güveni artıyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Göğsünü büyüten kadının öz güveni artıyor

Göğsünü büyüten kadının öz güveni artıyor

Meme ameliyatının kadınların psikolojisine etkileri…

Meme büyütme ameliyatı, kadınların öz güvenlerini arttırmak ve kendi bedenlerini daha çekici hale getirmek için en sık başvurdukları operasyonlardan biridir. Meme büyütme ameliyatlarının altında çoğunlukla psikolojik nedenler yatar.

Meme büyütme kararı nasıl alınmalı?

Bazı psikologlar düşük öz güven, kötü görünümü olduğunu düşünen, ilgisizlikten yakınan hatta intihara eğim gibi tehlikeli durumlar görülen kadınlarda motivasyon sağlamak için plastik cerrahi önerisinde bulunur. Kadınlar, göğüs dik ve göğsün biraz daha dik olmasının hayalinin bile kendilerini mutlu ettiğini söyler.

Ameliyat maliyetleri ve ameliyat sonrası iyileşme evresi de kadınların ameliyat kararını etkileyen faktörlerdir. Göğüs büyütme kararı alırken, maliyetin yanı sıra işin fiziksel ve duygusal boyutu da düşünülmelidir.

Meme büyütme ameliyatı gerçekten mutlu eder mi?

Bu sorunun cevabı birçok kadın için evettir. Her kadın için süreç seçtiği nedenler, yakınlarının görüşleri, motivasyon sebepleri ve en önemlisi operasyon aşaması ve sonrası sebebiyle farklı işlemektedir. Yine de birçok kadın, göğüslerinin yeni görünümünün kendilerini güçlendirdiğini ve daha mutlu ettiğini söyler.

Ameliyat öncesinde doktorunuzla, operasyon sonucunda sizi nelerin beklediğini konuşmanız ve gerçekçi beklentiler içinde olmalısınız. Ayrıca karar aşamasında kendinizi ve durumunuzu en iyi şekilde değerlendirerek ailenizden ve arkadaşlarınızdan fikir almalısınız.

Sonuç olarak hem estetik hem de sağlık açısından meme büyütme ameliyatı geleceğiniz için iyi bir yatırım olabilir. Eğer gerçekten göğüslerinizden şikayetçiyseniz ve meme büyütmeye kararlıysanız güzel göğüsler sizi bekliyor demektir. Üstelik gelişen tıp ve teknoloji sayesinde bu operasyon çok da basit.

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Güncel Öztürk 

False