Büyük önder Atatürk, Altınova’da saygı ve minnetle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Büyük önder Atatürk, Altınova’da saygı ve minnetle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 13:28

Büyük önder Atatürk, Altınova’da saygı ve minnetle anıldı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’nın Altınova ilçesinde Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yılında saygı ve minnetle anıldı.

10 Kasım Atatürk’ü anma günü Altınova Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma ve bayrakların yarıya indirilmesiyle başladı. Törene Altınova Kaymakamı Zafer Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve Garnizon Komutanlığı Temsilcisi Dz. Kd. Alb. Cem Zülfikar, Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, Subaşı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, MHP Altınova İlçe Başkanı İrfan Şen, İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mesut Aslan, İlçe Emniyet Amiri M. Ferit Duman, Belediye ve İl Genel Meclisi Üyeleri, STK temsilcileri, daire amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çelenk töreninin ardından anma töreni, Subaşı İlkokulu’nda devam etti. Buradaki törenlerde günün anlam ve önemini anlatan konuşmanın ardından öğrenciler şiir dinletisi, oratoryo ve skeç gösterisinde bulundu. Tören yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce 10 Kasım Atatürk’ün ölümünün 79. yıldönümü anma programı çerçevesinde düzenlenen “Atatürk ve Çocuk” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler şöyle oldu; Sena Tırpancı-Kaytazdere Anaokulu-birinci, Belinay Kayran-Hacı Ali Saruhan İlkokulu Anasınıfı-ikinci ve Nehir Çoban-Piyalepaşa Anaokulu-üçüncü. Selen Fışkın-Hacı Ali Saruhan İlkokulu-birinci, Arda Yurtsever-Kaytazdere Tetaş Tekstil İlkokulu-ikinci ve Duru Hasgül-Piyalepaşa İlkokulu-üçüncü.

“İçimizdeki Atatürk” konulu şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler: Nisa Kırcali-Hürriyet Ortaokulu-birinci, Melisa Biçeroğlu-Hacı Ali Saruhan Ortaokulu-ikinci ve Beyzanur Koyuncu-Hacı Ali Saruhan Ortaokulu-üçüncü. Nur Sena Kurşun-Altınova Anadolu Lisesi-birinci, Yasemin Polat-Altınova Anadolu Lisesi-ikinci ve Pınar Altuntaş-Bülent Özyürük Çok Programlı Anadolu Lisesi-üçüncü.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!