Minik Öğrenciler İtfaiyeyi Gezdi

Güncelleme Tarihi:

Minik Öğrenciler İtfaiyeyi Gezdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2015 12:54

ANA SINIFI ÖĞRENCİLERİ, ÖĞRETMENLERİYLE BİRLİKTE TEKİRDAĞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİ.

Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa’da özel bir okulun ana sınıfında okuyan öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Ziyarette çocuklar, itfaiye teşkilatının çalışmalarını yakından tanıma fırsatı buldu.
Özel bir okulun ana sınıfında okuyan öğrenciler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Minik öğrenciler ziyarette, İtfaiye Müdürlüğü hakkında bilgiler alarak yangın anında 110 Yangın İhbar Hattı’nın aranacağını ve 110 hattının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiğini öğrendi. Çocuklara, yangın anında alevlere müdahale uygulamalı olarak gösterildi.
Çocukların itfaiye teşkilatını tanımalarını çok önemsediklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Emin Pehlivan, "Zaman zaman biz okullara giderek eğitim veriyoruz, bazen de okullar bizi ziyarete geliyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Buraya gelen minikler itfaiyecilerle tanıştı, araçları tanıdı, haber merkezini gördü. 110 ihbar hattının nasıl kullanacağı ana okulu öğrencilere anlatıldı. Amacımız çocuklardan kaynaklanan evlerde çıkacak yangınları önlemek bir de çocuklara itfaiye teşkilatını tanıtmak" dedi.
İtfaiye gibi yerleri çocuklara gezdirerek öğretildiğinde çocukların akıllarında daha kalıcı olacağını söyleyen Anaokulu Öğretmeni Nilgün Kademli, "İtfaiyeyi tanımak, çalışanlardan bilgi almak için buraya çocuklarla birlikte ziyarette bulunduk. Okulumuz buraya çok yakın. Çocuklar itfaiyecilerin seslerini duyuyor, onları tanımak istedi. Çocuklar, meslekler hakkında bilgi sahibi oluyor, zor bir durumda kaldığında nereleri aramaları gerektiğini öğreniyorlar. Biz de buraları gezdirerek çocukların akıllarında daha kalıcı olmasını sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!