İŞKUR'dan engellilere hibe desteği

Güncelleme Tarihi:

İŞKURdan engellilere hibe desteği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 14:17

Haberin Devamı

SİİRT (AA) - Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Siirt İl Müdürü Ömer Aslan, kendi işini kurmak isteyen engelliler ile engellilerin işe uyumlarını ve istihdamlarını sağlayacak projelere 36 bin liraya kadar karşılıksız hibe desteği verileceğini bildirdi.

İŞKUR'un 2014 yılında engellilerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteğini başlattığını belirten Aslan, hibe desteğiyle engelli istihdamının önündeki engellerin kaldırılacağını söyledi.

Kendi işini kurma yönünde projeleri sadece engelli olan gerçek kişilerin sunabileceğini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

"Engelliler ikamet ettikleri il içinde uygulanmak üzere proje sunabilirler. Projesi komisyon tarafından onaylanan engellilere kuruluş işlemleri desteği için 2 bin lira, işletme gideri desteği için 4 bin lira, kuruluş desteği için 30 bin lira olmak üzere toplam 36 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak. Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak"

Haberin Devamı

Aslan, engellilerin kendi işlerini kurmakla birlikte engellilere yönelik mesleki eğitim ve rehabilitasyon amaçlı projelere destek verileceğini belirtti.

İŞKUR'un projelerle ilgili yılda iki kez hibe çağrısına çıkacağını aktaran Aslan, hazırlanacak projelerin 28 Aralık 2014 tarihine kadar il müdürlüklerine teslim edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!