Şanlıurfa'da, 'Bilim Şenliği' tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada, Bilim Şenliği tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2016 10:53

Şanlıurfa'da, 'Bilim Şenliği' tamamlandı

Haberin Devamı

ŞANLIURFA, (DHA)-ŞANLIURFA Valiliği tarafından düzenlenen 'Uluslararası Türk Dünyası 3’ncü Bilim ve Kültür Şenliği'nde ödüller sahiplerini buldu.

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan bin 200 eserden 100 değerlendirmeye alındı. Eserler arasında buluş kategorisinde Habil Eren Elçi birinci, Ayşe Aslan ikinci, Berat Seçgin, ise üçüncü oldu. Tasarım dalında ise Nurassyl Toleubek birinci, Aybars Arı ikinci, Senanur Ülgen ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Ödül töreninde konuşan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, şunları söyledi:

"Burada önemli olan yarışmaya katılmaktır. Birlik ruhunu tazelemek, geliştirmek, çocuklarımıza bilimi sevdirmek ve onları araştırma yapmaya teşvik etmektir. Bunu teşvik etmek için de ödüller veriyoruz. Bu yıl, para ödüllerinin yanı sıra, ilkbaharda başarılı olan öğrencilerimize Azerbaycan gezisi düzenleyeceğiz. Ayrıca ilk 100 proje arasına kalan Şanlıurfalı öğrencilerimizi de bu geziye öğretmenleriyle birlikte dahil edeceğiz. Şanlıurfa’da Türkiye’nin geleceği yatıyor. Ülkemizin ihtiyacı olan genç nüfus Şanlıurfa’dadır. Biz bu çocuklarımızı çok iyi yetiştireceğiz. Onlar için çok iyi bir alt yapı hazırlıyoruz. Şanlıurfa’da bundan sonra bütün eğitimci ve öğretmen arkadaşlarımızla çocuklarımızı daha çok proje yapmaları hususunda teşvik edeceğiz."

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!