Şanlıurfa'da 15 Temmuz toplantısı düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfada 15 Temmuz toplantısı düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2020 14:54

Şanlıurfa'da 15 Temmuz toplantısı düzenlendi

Haberin Devamı

Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA (DHA) – ŞANLIURFA'da Vali Abdullah Erin başkanlığında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle toplantı düzenlendi.

Şanlıurfa Valiliği'nde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle toplantı düzenlendi. Vali Abdullah Erin'in başkanlığına yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan ve yetkililer katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Erin, 15 Temmuz sürecine ilişkin açıklamalarda bulunarak, "Şanlı bir tarihe ve geçmişe sahip olmak, elbette millet olarak övünülecek bir durum. Dünya milletleri arasında da en fazla övünülecek milletlerin başındayız. Ama şanlı bir tarihe sahip olmak, tek başına yeterli değil. Bu tarihten ders almak, hafızalarda canlı tutmak, gelecek nesillere bunu aktararak tarih şuurunu ve bilincini yüksek tutmak zorundayız. 15 Temmuz, hepimizin bildiği üzere milletimizle, devletimizle, birliğimiz ve beraberliğimizle, bayrağımızla sorunu olan terör örgütlerinin ve daha önemlisi onların arkasında duran destekçilerinin, onları yetiştirip, donatanların ortaya koyduğu bir darbe teşebbüsüydü. Bu topraklar üzerinde milletimizin, mazlum milletlere liderlik edecek sıfatına zarar vermek isteyenlerin bitmek tükenmek bilmeyen hesaplarının bir neticesiydi. Bu hesaplar, fitne ve fesatlar dün olduğu gibi bugün de yarın da olmaya devam edecektir. 15 Temmuz’u hafızalarımızda canlı tutarken, bunu genç nesillere iyi aktarmak ve anlatmak gerekiyor ki, bir daha bu tür belalar, sıkıntılarla milletimiz karşı karşıya kalmasın" dedi.

Açıklaması ardından Şanlıurfa’daki 15 Temmuz etkinliklerine vatandaşları davet eden Vali Erin, akşam namazından itibaren başlayacak ve gece geç saatlere kadar devam edecek programa katılan vatandaşların, maske ve sosyal mesafe kurallarına titizlikle riayet etmelerini rica etti.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!