Hilvan'da Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı

Güncelleme Tarihi:

Hilvanda Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 18:58

Hilvan'da Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı

Haberin Devamı

Mustafa UFAK/HİLVAN (Şanlıurfa), (DHA) - ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi'nde, Bangladeş'te idam edilen İslam Cemaati Lidesi Motiur Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazı kılındı.

İmam Hatipliler Platformu, İmam Hatip Derrneği, Tillo Vakfı ve Memur-Sen ve STK üyelerince Hacı Maksut Camisi'nde öğle namazının ardından Rahman Nizami için gıyabi cenaze namazını kıldı. Kılınan gıyabi cenaze namazına Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Hilvan Ak Parti İlçe Başkanı Hanif Düzme ve vatandaşlar katıldı.

İslam Cemaati Lidesi Motiur Rahman Nizami için kılınan gıyabi namazın ardından kalabalık adına basın açıklaması yapan Mehmet Altun, idam kararını protesto ederek şöyle dedi:

"Bütün hayatlarını iman ve Kuran yolunda adayan İslam alimleri despot yöneticiler tarafından zindanlara atılmakta ya da idam edilmektedirler. Bu despot zihniyet, geçmişte Şeyh Sait'e, Said-i Nursi'ye, İskilipli Atıf Hoca'ya, Abdulgani Molla ile Muhammed Mursi'ye ve en son Bangladeş'de büyük İslam alimi Rahman Nizami'yi idam ederek kendini göstermiştir. Bu idamı başta Hilvan STK'ları ve Hilvan halkı olarak en şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Zalim idareciler, Müslümanları idam ederek Müslümanları ve İslamı ortadan kaldıracaklarını zannediyorlar. Ancak, bizler inananlar olarak Allah'ın nurunu tamamlayacağına inanıyoruz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!