Başakşehir Belediyesi, Mülteci Çocukları İzci Kampında Ağırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Başakşehir Belediyesi, Mülteci Çocukları İzci Kampında Ağırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2015 16:47

İZCİ KAMPI-1

İstanbul Başakşehir Belediye Başkanlığı Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan 200 Suriyeli mülteci çocuğu izci kampında ağırlıyor.
Ülkelerinde çıkan iç karışıklıktan dolayı, Türkiye’ye sığınan ve Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan 200 öğrenci, izci kampında izcilik kampına katılarak, zor şartlar altında hayata tutunmanın kuraları öğretiliyor.
150 erkek çocuk ve 50 kız çocuğun katıldığın izci kampı bir hafta sürecek. Bu süre zarfında izci kampında tırmanma şeridi, temizlik, veleybol, yürüyüş teknikleri, uzun yürüyüşler, düğüm, odun toplama, bocce, teknik iz, bisiklet, değişik parkurlar olmak üzere birçok etkinliğe katılacak. Cumartesi gününe kadar sürecek olan izci kampına, Başak şehir belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın katılımı ile son bulacak.
Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nden izci kampına katılan Suriyeli çocuklar, "Bizlere bu fırsatı tanıyan başta Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a, izci kampı idarecilerine ve Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat’a teşekkür ederiz. Şu anda o kadar sevinçliyiz ki kendimizi ülkemizde sandık" dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!