Başkan Genç: Canik, 'kadın dostu' ilçe

Güncelleme Tarihi:

Başkan Genç: Canik, kadın dostu ilçe
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 17:19

Başkan Genç: Canik, 'kadın dostu' ilçe

Haberin Devamı

SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'un Yakakent ilesinden gelen kadınları misafir eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, hayata geçirdikleri yatırımlarla Canik'in 'kadın dostu' bir ilçe olduğunu söyledi.

Yakakent'in kırsal kesimlerinde yaşayan kadınlar, yaşadıkları şehri tanımaları, sosyal ve ekonomik gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla İlçe Kaymakamlığının organizesiyle geldikleri Samsun'da Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in misafiri oldu. Canik Belediyesi'ni ziyaret eden Yakakentli kadınlar, Başkan Genç ile yaptıkları görüşmenin ardından hanım konakları, kurs ve eğitim merkezleri ile kentteki tarihi ve turistik bölgeleri gezdi. Eğitimde önceliğin kız çocuklarına verilmesi gerektiğini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öncelikle kız çocukları okumalıdır. Ülkemizde özellikle kırsal bölgelerde kız çocuklarının okutulması konusunda bazı zorluklar halen var. Ancak toplumun sağlıklı bir şekilde yetiştirilmesi, kültürel ve manevi değerlerin korunması ve bugün neredeyse her haber bülteninde dinlediğimiz kadına yönelik şiddet gibi olayların azaltılması için önce kızlar okumalıdır. Bu konuda kız çocuklarımızın eğitimini öncelikli ve çok gerekli görüyorum. Canik Belediye Başkanı olarak okumak isteyen kız çocuklarımızın her zaman yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Kadınların eğitim seviyesi yükselirse, toplumun düzeyi yükselir" dedi.

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için kadınlarımıza yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz. Kadınların sosyalleşmeleri, toplumsal dinamiklere ayak uydurmaları ve kültürel zenginliklerini artırmaları için onlara özel hizmetler gerçekleştiriyoruz. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde 'aile dostu', 'kadın dostu' mekanlar oluşturduk. Açmış olduğumuz hanımlar konaklarımızda kadınlar bir araya geliyor, sohbet ediyor, kurslar alarak ev ekonomilerine destek oluyorlar. Açmış olduğumuz bu mekanlarla fiziksel dönüşüm ile birlikte sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlamış oluyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Genç, kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını belirterek, hayata geçirdikleri yatırımlarla Canik'in 'kadın dostu' bir ilçe olduğunu söyledi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!