Üniversite öğrencisi Özgecan'ın öldürülmesi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite öğrencisi Özgecanın öldürülmesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 15:40

- Rize'de bir araya gelerek Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto eden gruba, Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı da destek verdi

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto eden gruba, Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı da destek verdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda, ellerinde pankartlarla toplanan grup, sloganlar atarak Özgecan Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı'nın da gruba katılarak destek verdiği eylemde grup adına basın açıklamasını okuyan Ebru Çelik, iki gün önce bir eve ateş düştüğünü belirterek, "Pamuklarla büyütülen kızlara tecavüz ediliyor. Evlerde temizlik yapan, çocuk bakan kadınlarımız öldürülüyor" dedi.

Hanife Yazıcı da evladını kaybetmiş bir anne ve babayı avutacak sözün olmadığını dile getirerek, "Tarsus'ta insanlık vahşetine kurban giden 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'la herkesin kalpleri öldü" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Çocukların, kendilerini hayata bağlayan en güçlü bağlar olduğunu vurgulayan Yazıcı, şunları kaydetti:

"Mutluluklar yarıda kalmasın, anaların yürekleri evlat acısıyla yanmasın. Bu üç cümleyi söylerken bile sesim titriyor ve nefesim daralıyor. Her ölüm acıdır ama genç ölümler daha çok acıdır. Gerçekten korkunç bir durum. Evine gitmek için minibüse bindi, iki gün sonra cesedi bulundu. Özgecan, kızımla aynı yaşta, yakıldı ve bıçakla öldürüldü. Böyle bir vahşeti insanlar nasıl yapabiliyor, hayretle karşılıyoruz. İnşallah tekrarları olmaz. Olmaması için de elimizden geleni yapacağımız için buradayız. Özgecan'a Allah'tan rahmet, başta anne ve babası olmak üzere bütün aile yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyorum."

Basın açıklamasının ardından gruptakiler, "kadın-erkek arasında şiddet" konulu gösteri sundu.

Gruptakiler daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!