Çaykur Rizespor'da galibiyet sevinci

Güncelleme Tarihi:

Çaykur Rizesporda galibiyet sevinci
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2015 12:24

- Kulüp Başkanı Kalkavan: -"Ligde 17. sıraya kadar gerilemek bu takıma yakışmıyordu. Kritik bir maçı kazanarak kendimizi üst basamaklara taşıdık" -"Beşiktaş çok sevdiğimiz bir camia. Beşiktaş camiası ile bir hafta içerisinde dostça iki maç yapacağız"

Haberin Devamı

RİZE (AA) - Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-0 yenen Çaykur Rizespor'da, Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, haklı bir galibiyet aldıklarını ve Gençlerbirliği galibiyeti ile düşme hattının üstüne çıktıklarını söyledi.

Kalkavan, gazetecilere yaptığı açıklamada, alt sıralarda yer alan takımların kazandığı haftada ligin daha keyifli bir hale geldiğini belirterek, "Gençlerbirliği maçının sonucuna göre ya alt sıralarda bocalayacak ya da biraz olsun rahat nefes alacaktık. Ligde 17. sıraya kadar gerilemek bu takıma yakışmıyordu. Kritik bir maçı kazanarak kendimizi üst basamaklara taşıdık" dedi.

Gençlerbirliği'nin çok önemli bir rakip olduğunu ifade eden Kalkavan, "Özellikle ilk yarıda hatasız top oynadık. Gençlerbirliği maçını hak ederek kazandık, mutluyuz. Sezon sonunda bu galibiyetin önemi çok daha iyi anlaşılacak. Takımda ciddi eksiklerimiz var. Afrika Kupası'nda olan, sakatlıkları bulunan oyuncularımız var. Onların da dönmesiyle gün geçtikçe iyi olacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kalkavan, maçtan önce futbolcularla konuştuğunu, kendilerine bir sürpriz yapacaklarını söylediğini, galibiyet sonrasında primlerin iki katına çıkarılarak 20 bin lira yapıldığını söyledi.

-Transfer çalışmaları

Sadece 'Çaykur Rizespor transfer yaptı' denilsin diye devre arasında transfer yapmadıklarını vurgulayan Kalkavan, "Hocamıza çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda bize büyük destek verdi. Elimizdeki oyuncudan daha iyisini almadıktan, katkı yapan adam almadıktan sonra, göndermenin almanın bir gereği yok. Futbolcu gönderirken de alırken de kulüpler büyük borcun altına giriyor" ifadelerini kullandı.

Kadrosunda bulunan hazır futbolcuyu hiçbir kulübün satmak istemediğini kaydeden Kalkavan, "İstediğimiz bölgelerde de çok kaliteli alternatif bulamadık. Sadece devre arasında şu ana kadar Ludoviç Obranik'ı transfer ettik. Bize gelmesinin en büyük sebebi Polonya milli takımında yeniden görev alabilmek. Werder Bremen'de forma şansı bulamıyordu. Kalitesi belli ve gittikçe daha iyi olacak" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Geçen sezon devre arasında 9 transfer yaptıklarının altını çizen Kalkavan, bunlardan sadece Lualua, Deniz Kadah ve Ümit Korkmaz'dan önemli ölçüde verim alabildiklerini, transferin son anına kadar haber bekledikleri bazı isimler olduğunu kaydetti.

-Beşiktaş ile oynanacak maçlar

Kulüp Başkanı Kalkavan, Beşiktaş'ı Türkiye Kupası F grubu son maçında ve lig maçında bir hafta içinde iki kez Rize'de Yenişehir Stadı'nda ağırlayacaklarını, Türkiye Kupası maçının 5 Şubat saat 20.00'de, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftası maçının ise 8 Şubat 19.00'da bir değişiklik olmaması halinde oynanacağını hatırlattı.

Rize'nin bir haftada çok zorlu iki sınavdan geçeceğini belirten Kalkavan, "Beşiktaş çok sevdiğimiz bir camia. Beşiktaş camiası ile bir hafta içerisinde dostça iki maç yapacağız. Dört gün başkanıyla yönetimiyle keyifle ağırlayacağız. Bizim tesisleri kullanacaklar. Çok renkli bir hafta olacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!