Ordu'da ev yangını

Güncelleme Tarihi:

Orduda ev yangını
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2016 17:54

- Ünye ilçesinde çakmakla oynayan 4 yaşındaki çocuğun perdeleri tutuşturması sonucu çıkan yangın, hasara yol açtı

Haberin Devamı

ORDU (AA) - Ünye ilçesinde çakmakla oynayan 4 yaşındaki çocuğun perdeleri tutuşturması sonucu çıkan yangın, hasara yol açtı.

Alınan bilgiye göre, Liseler Mahallesi'nde 4 katlı apartmanın ilk katında yaşayan 4 yaşındaki Ö.F.D'nin çakmakla oynadığı sırada perde alev aldı.

Küçük çocuğun, diğer odada yemek yiyen dedesi İbrahim D. ve babaannesi Fatma D. ile iki misafirine durumu bildirmesi üzerine evdekiler dışarı çıktı.

Kendi çabalarıyla yangını söndüremeyen ev sakinleri ve çevredeki komşular, Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Amirliği ekiplerinden yardım istedi.

Olay yerine gelen ekipler, yangına kısa sürede müdahale etti. Kontrol altına alınan yangında, evin yatak odası kullanılamaz hale geldi, diğer odalarda ise hasar oluştu.

Yangına müdahale sırasında dumandan etkilenen iki itfaiye eri dışarı çıktı. İtfaiye erlerinden birine, sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberin Devamı

Babaanne Fatma Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sırasında yemek yediklerini anlatarak, "Çocuk odaya gitmişti. Çakmağı elinde görmedik. Torunum bizi çağırdı. Eşim mutfak kapısına kadar gitti. O arada, 'yanıyoruz, çocuk evi tutuşturmuş' diye bağırarak bize haber verdi. Bir de baktık ki evin içi duman olmuş. İtfaiyeye de komşular haber verdi. Biz de yanan yere su dökmeye başladık, elektrik saatini kapattırdık. Baktık sönmüyor, dışarı attık kendimizi" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!