Doktora Yapılan Saldırı Kınandı

Güncelleme Tarihi:

Doktora Yapılan Saldırı Kınandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2015 15:07

MUŞ TABİP ODASI BAŞKANI DR. KENEN ŞEKER, SAMSUN'DA KADIN DOĞUM DOKTORUNA YAPILAN BIÇAKLI SALDIRIYA TEPKİ GÖSTERDİ

Muş Tabip Odası Başkanı Dr. Kenan Şeker, Samsun’da özel bir hastanede görev yapan kadın doğum uzmanı Dr. Aynur Dağdemir’e yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı.
Sağlıkçılara yapılan saldırılara tepki gösteren Muş Tabip Odası Başkanı Dr. Kenan Şeker, Samsun’da bir doktora yapılan bıçaklı saldırıyı kınadı. Doktor ve sağlıkçıların görevlerini hatırlatan Dr. Şeker, “Samsun’da özel bir hastanede görev yapan kadın doğum uzmanı meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir, çalıştığı hastanede uğradığı bıçaklı saldırı sonucu aramızdan ayrılmıştır. Henüz 5 ay önce yine Samsun’da katledilen Dr. Kamil Fürtun’un acısı yüreğimizdeyken; öfkemiz, isyanımız devam ederken bir sağlık emekçisi cinayeti daha işlendi. Acımızı, öfkemizi, isyanımızı tarif edecek kelimeler tükenmiştir artık” dedi.
Hekim ve sağlık meslek örgütleri olarak insanlara sağlık dağıtmak, şifa vermek için kurulan sağlık kuruluşlarının artık çok güvensiz ve güvenliksiz yerler haline geldiğini defalarca ifade ettiklerini kaydeden Dr. Şeker, “Ne yazık ki son yıllarda, sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar çok kolayca gerçekleştirilebilmektedir. Bu saldırının ve cinayetin bir yanı da yine çığ gibi büyüyen kadın cinayetidir. Sağlıkçı yaralanmaları medya için artık haber değeri dahi taşımamaktadır. Muş Tabip Odası ve muş hekim camiası adına, meslektaşımız Dr. Aynur Dağdemir’in anısı önünde saygıyla eğiliyor; sevenlerine, yakınlarına ve sağlık camiamıza başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!