Yat işletmecisi kadın cinayeti sanıklarının yargılanmasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Yat işletmecisi kadın cinayeti sanıklarının yargılanmasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2017 17:41

Yat işletmecisi kadın cinayeti sanıklarının yargılanmasına devam edildi

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), (DHA) - BODRUM'da geçen yıl, birlikte yaşadığı yat acentesi işletmecisi ve kaptanlık yapan 48 yaşındaki Hafize Müjde Özer'i tabancayla öldürmekle suçlanan 57 yaşındaki B.K.'nın  müebbet, cesedi ormanlık alana götürüp atmasına yardımcı olduğu ileri sürülen kaptan olan arkadaşı 51 yaşındaki V.K.'nin ise 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına devam edildi. Mahkeme heyeti, 4 sayfalık yazılı savunma veren B.K.'nin tutukluğunun devamına karar verip, duruşmayı  erteledi.
Merkezi Marmaris'te bulunan Müjde Özer Yatçılık Limited Şirketi'nin Bodrum ilçesi Turgutreis Mahallesi'nde yaşayan yönetim kurulu başkanı Hafize Müjde Özer, geçen yıl 17 Kasım'da ortadan kayboldu. Aynı zamanda yat kaptanı da olan Özer'in, 3 gün sonra Mumcular Mahallesi'nde çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda, başına poşet geçirilmiş ve brandaya sarılı cesedi bulundu. Alnından tek kurşunla tabancayla vurulup öldürüldüğü belirlenen Özer'in katil zanlısı olarak, 6 yıldır birlikte yaşadığı belirlenen, evli ve 1 çocuk babası B.K. jandarma tarafından gözaltına alındı.
Suçunu itiraf edip, Özer'i şaka yapmak isterken vurduğunu ileri süren B.K.'nin ifadesinden yola çıkan jandarma, cesedin ormanlık alana götürülüp, atılmasına yardımcı olduğu ileri sürülen arkadaşı yat kaptanı V.K.'yi de gözaltına aldı. Adliyeye sevk edilen iki arkadaş tutuklandı.
Tutuklanan şüphelilerden B.K. hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis, V.K. hakkında ise suç delillerinin karartmaktan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. V.K., avukatlarının tutukluluğuna itirazı üzerine 4.5 ay sonra adli kontrol şartı ve yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.
İki sanık hakkında Bodrum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın, üçüncü duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık B.K., avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu, tutuksuz sanık V.K., avukatları Mehmet Şahin Botsalı ve Alican Gürkan, öldürülen Hafize Müjde Özer'in oğlu Babür İnaç, kardeşi Güven Özer, avukatları Haydar Elgin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Avukatı Burak Murat Bayoğlu ve tanık Kazım Kara katıldı. Duruşmayı, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği üyeleri de izledi.
TANIK DİNLENDİ
Duruşmada tanık olarak dinlenen Kazım Kara, tutuklu sanık B.K.'yi kendisi gibi kaptan olması nedeniyle önceden tanıdığını belirtip, "Ben de Bodrum'da kaptan olarak çalışıyordum. Tarihini hatırlamamakla birlikte, öğle saatlerinde B.K. ile karşılaşmıştık. Kendisiyle sohbet ettik. Müjde'nin ne yaptığını sorduğumda bana bir arkadaşıyla İzmir'e gittiğini, oradan da Ayvalık'a annesinin yanına geçeceğini, telefonunun da kapalı olduğunu söylemişti. Yanlış hatırlamıyorsam 2 gün sonra da akşam Bodrum'da bir restoranda bir araya geldik. Gittiğimde V.K. ile B.K. bir arada oturuyorlardı. Yine orada B.K.'ye Müjde'den haber olup olmadığını sorduğumda bana telefonun halen kapalı olduğunu ve görüşmediğini belirtmişti. Tavır ve davranışlarında herhangi bir farklılık veya heyecanlı bir halini sezinlememiştim. V.K.'de de böyle bir durum yoktu. Müjde'ye ilişkin başkaca bir sohbetimiz olmadı. Günlük konulardan bahsettik. Restoranda birlikte oturduğumuz geceden birkaç gün sonra B.K. beni arayıp, köpeğinin koltuğunu parçaladığını belirtip, bende kalıp, kalamayacağını sordu. Kalabileceğini söyledim. Bana geldiğinde saat 22.30 sıralarıydı. Bir süre sonra uyudu. Sabah saat 06.00 sıralarında kalktığımda, evden gitmişti" dedi.
Öldürülen Özer'in yakınlarının isteği üzerine Kara'ya, Özer ve B.K.'nın kavgalarına şahit olup olmadığı soruldu. Kara bu soruya, "Ufak tefek kavgaları oluyordu. Ancak olaydan önceki çarşamba günü görüştüğümüzde, herhangi bir olumsuz durum yoktu" diye cevap verdi.
YAZILI SAVUNMA YAPTI
Daha önceki ifadelerinde, kahvaltıda tartıştığı Özer'i kendisine ağır hakaretlerde bulunması üzerine çekmeceden aldığı tabancayla korkutmak isterken kazayla vurduğunu ileri süren tutuklu sanık B.K. ise mahkemeye 4 sayfalık yazılı savunmasını verdi. Sanık B.K.'nin avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu, her ne kadar müvekkilinin olayın kaza ile gerçekleştiğini davanın çeşitli aşamalarında tekrarlamış olsa da delillerin tam anlamıyla toplanmamış olması nedeniyle, bu aşamada tutukluluk yönünden bir taleplerinin olmadığını belirtti.
"MÜVEKİLİNİN ADLİ KONTROL YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ"
Diğer sanık V.K.'nin avukatı Mehmet Şahin Botsalı, müvekilinin yat kaptanlığı dışında başka bir işi olmadığına dikkati çekip, "Hakkında verilen yurt dışı yasağı adli kontrol tedbirinin uygulanmaya devam etmesi, kendisinin işsiz kalmasına ve mağduriyetine sebebiyet verecek niteliktedir. İmza atma yükümlülüğüne ilişkin adli kontrol tedbirini bugüne kadar aksatmaksızın yerine getirmiştir. Dosyadaki mevcut delil durumu itibariyle de beraat edeceğini düşündüğümüz müvekkilim hakkında diğer hususlar baki kalmak kaydıyla, yurt dışı çıkış yasağına ilişkin adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verilmesini talep ediyoruz" dedi.
Tarafların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti, sanık B.K.'nin tutukluluk halinin devamına, gelmeyen tanıkların polis zoruyla duruşmaya getirilmelerine ve diğer sanık V.K.'nin adli kontrol tedbirlerinin sürmesine karar verip, duruşmayı erteledi.
Duruşma sonrasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği üyesi Ayfer Özkoç ve öldürülen Müjde Özer'in oğlu Babür İnaç ile kardeşi Güven Özer, açıklama yaptı. Özkoç, mahkemeye verdikleri katılma talepleri reddedilse bile, duruşmaları takip etmeye devam edeceklerini ve sanık B.K.'nin en ağır cezayı alması için takip etmeyi sürdüreceklerini söyledi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!