Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2016 14:09

Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri sürüyor

Haberin Devamı

Nilüfer DEMİR/BODRUM (Muğla), (DHA)- YUNANİSTAN'ın İstanköy Adası (Kos) ile Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde aynı anda düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri sürüyor. Bodrum'daki etkinlikler kapsamında, Kızkaçıran filminin başrol oyuncuları Emir Benderlioğlu ve eşi Ceren Benderlioğlu'nin katılımıyla söyleşi düzenlendi. Etkinlikler kapsamında film gösterimi yapıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkısıyla Bodrum Sinema ve Kültür Derneği, Cinemarine Sinemaları, Magazin Gazetecileri Derneği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) tarafından Bodrum İlçesi ile Yunanistan'ın İstanköy Adası'nda (Kos) geçen 27- 30 Eylül arasındaki Bodrum Türk Filmleri Haftası etkinlikleri sürüyor. Bodrum etkinlikleri, gündüz gerçekleşen film gösterimlerinin yanı sıra Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki film gösterimi ve söyleşi etkinlikleriyle başladı. Koray Uğur'un yazıp yönettiği Kızkaçıran filminin başrol oyuncuları Emir Benderlioğlu ve Ceren Benderlioğlu, Cinemarine Sinemaları sahibi ve SİSAY Başkanı Cenk Sezgin'in yönetimindeki söyleşide Bodrumlu sinemaseverlerle buluştu. Film gösterimi öncesinde Benderlioğlu çifti, çekim anılarını paylaştı; film hakkında bilgi verdi. Seyircilerin kısa bir süre önce hayatını kaybeden Türk sinemasının çınarlarından Tarık Akan ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Ceren Benderlioğlu,
"Küçüklüğümde hep okul servisinde cam kenarında otururdum, belki camdan sarkar da beni öper diye. Düşüncelerini savunan bir sanatçıydı. Son zamanlarda böyle çınarları kaybediyoruz. İnşallah yaşayanların kıymetini biliriz" dedi.
Emir Benderlioğlu ise, Türkiye'de yol filmlerinin çok fazla çekilmediğini belirterek, "Kızkaçıran filminde kaçırma söz konusu olduğu için yüzde 70 film yolda geçiyor. Türkiye'de böyle filmler çok fazla çekilmiyor. Filmimiz, kişiler üzerinden komedi olarak değil, sahneler, senaryosu üzerinden komedi içeriyor ve biz gülme garantisi veriyoruz" dedi.
Beyaz perdenin kurulduğu Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde söyleşinin ardında, sanatçılarla birlikte sinemaseverler filmi izledi. İzleyenlerin kahkahaya boğulduğu filmin sonunda Emir Benderlioğlu, Ceren Benderlioğlu'na katıldıkları için SİSAY Başkanı Cenk Sezgin teşekkür plaketi verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!