Afrin şehidin adı okuduğu okula verildi

Güncelleme Tarihi:

Afrin şehidin adı okuduğu okula verildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2018 10:23

Afrin şehidin adı okuduğu okula verildi

Haberin Devamı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen 24 yaşındaki Uzman Onbaşı Fuat Demir'in ismi, memleketi Muğla'nın Dalaman ilçesinde eğitim gördüğü okula verildi.

Afrin kırsalında geçen 1 Mart'ta Hac Bilal Köyü Kel Tepe bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerle çıkan, 8 askerin şehit olduğu çatışmada yaralanan 13 askerden biri olan Uzman Onbaşı Fuat Demir, olaydan 5 gün sonra, geçen 6 Mart'ta, tedavi gördüğü Ankara'daki Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu. Acı haber, şehidin memleketi Muğla'nın Dalaman ilçesinde üzüntü yarattı. Şehit Demir, Gürleyik Mahallesi'nde toprağa verildi

Şehit Demir'in ismi, doğduğu mahalledeki eğitim gördüğü Gürleyik İlkokulu ile Gürleyik Ortaokulu'na verildi. Aynı bahçede yer alan iki okulun isim değişikliği için tören yapıldı. Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Dalaman Kaymakamı Ali Güldoğan, Dalaman Belediye Başkanı CHP'li Muhammet Şaşmaz, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Konuşma yapan Vali Civelek, "Şehidimiz Fuat Demir'in adını, eğitim gördüğü ve büyüdüğü yer olan Gürleyik İlkokulu ve Ortaokulu'na veriyoruz. Amacımız şehitlerimizi ölümsüzleştirmek ve hatırlamak. Bugün de bu okuduğu okula ismini vermekten onur duyuyoruz" dedi.

Ercan KAYLI / DALAMAN (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!