Soroptimistler öğrencilere meslek rehberliği yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Soroptimistler öğrencilere meslek rehberliği yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2017 16:18

Soroptimistler öğrencilere meslek rehberliği yapıyor

Haberin Devamı

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin),(DHA) - MERSİN'in Tarsus ilçesinde faaliyet yürüten Şelale Soroptimist Kulübü yöneticileri, iş ve meslek dallarında öğrencilerin gelecekte meslek belirlemesine yardımcı olmak için 'Kariyer Günü' düzenledi.
Belediye Nikah Salonunda düzenlenen programa Özel Çukurova Lisesi öğrencileri, mesleklerinde başarılı isimler ile bir araya geldi. Kariyer Günü'nde, mesleklerinde isim yapan başarılı iş kadınları ve iş adamları, tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Etkinliğin açılışında konuşan Kulüp Başkanı Aydan Dirik,eğitim alanını son derece önemsediklerini söyledi.
Gençlerin aydınlatılmasında ışık olmak ile yükümlü olduklarını belirten Dirik, "Tarsus'ta 2012 yılında bu yana faaliyette olan bir sivil toplum kuruluşu olarak bizim için en kıymetli ve önemsediğimiz alan elbette eğitim. Bu kapsamda 17 kız öğrencimize burs veriyoruz. Bunun yanı sıra okullarımızda öğrencilerimize doğru meslek seçmeleri konusunda yardımcı oluyoruz. Meslek edindirme kurslarımızda kızlarımızı ve kadınlarımızı meslek sahibi yapıyoruz" dedi.
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Eczacı Berna Şanlı, Dializ Hemşiresi Cevriye Şener, Fizyoterapist Mehmet Emin Ak, Elektrik Elektronik Mühendisi Emir Akyurt, Makine Mühendisi Serkan Dündar, Ziraat Mühendisi Ender Ağaçseven, Aneztezi Teknikeri Ela Ertem, Harita Mühendisi Orkun Yılık, Psikolog Kerem Özcan, Diyetisyen Yeşim Cerrahoğlu, Dişhekimi Nurhan Aslan, Avukat Burcu Gül Soydan, Okul Öncesi Öğretmeni Rana Yazlık, Kadın Hastalıkları Uzmanı Elvan Alpaltaş, Sınıf Öğretmeni Nurcan Kayhan, Sağlık Öğretmeni ve Hemşire Meral Akgöz ve Doktor Esin Esen Delibaş, mesleki deneyimlerini öğrencilere aktardı.


FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!