Şiir akşamlarında Mersin gecesi

Güncelleme Tarihi:

Şiir akşamlarında Mersin gecesi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2017 11:45

Şiir akşamlarında Mersin gecesi

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Karacaoğlan Şiir Akşamları, Tarsus'taki açılışın ardından Mersinli sanatseverlerle buluştu. Halk ozanlarının ve şairlerin sahne aldığı gecede, aşıkların atışmaları ilgil ile izlendi.
Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türk Dünyası Araştırma Vakfı Bölge Temsilcisi Seyfettin Sidar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Başkan Kocamaz, Türk dünyasını birleştirmek, hem dil birliği hem de kültür birliği sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda 15 yılı doldurduklarını söyledi. Kültüre, şiire, ozanlara, Türkçeye sahip çıkmaya devam edeceklerini kaydeden Başkan Kocamaz, ''Türk dünyasının böyle bir kültür etkinliğinde ve ortamda bir araya gelmesi, gönlünü Karacaoğlan'la buluşturması bizim açımızdan çok önemli. Bir milleti bir arada tutan en önemli unsur dilidir. Dil birliği olmadan millet olmaz. Bizim ana gayemiz yıllardır birbirinden ayrı kalmış Türk milletinin çeşitli boylarını bu tür etkinliklerle bir araya getirmek'' dedi.
Şair Mine Bahçeci'nin sunumuyla gerçekleştirilen gecede, çeşitli yörelerinde gelen aşıklar, Nuricihan Karataş, Mansur Alyansoğlu, Ali Rıza Ezgi, İrfan Erdağı, Mürsel Sinan Uğursu, Muhlid Deniz, Erol Aydın, Osman Erten, Abdurrehim Sağlam ve Nurettin Türkan sahne aldı.
Aşıkların atışmaları ile renklenen gecede Başkan Kocamaz da şehitler için yazdığı 'Düşümdeki Yiğit' ve Özgecan Aslan için kaleme aldığı 'Nereye Gidiyoruz' şiirini okudu.

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!