Rusya anlaşması STK'ları da sevindirdi

Güncelleme Tarihi:

Rusya anlaşması STKları da sevindirdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2016 10:59

Rusya anlaşması STK'ları da sevindirdi

Haberin Devamı

 


MERSİN'de sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in narenciye ve diğer yaş meyve sebze ve tarım ürünlerine yapılan kısıtlamaları kaldırılmasını büyük bir sevinçle karşıladı.
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 'Yaş sebze ve meyve ithalatında kısıtlamayı kaldırdık' açıklamasının bölge adına büyük önem taşıdığını ifade etti. Tekli, narenciye sektörünün bölge açısından büyük önem taşıdığını kaydederek, "Yaş sebze ve meyve ithalatında kısıtlanmanın kaldırılması bölgemizde merakla beklenen bir haberdi. Narenciye sektöründe hasat dönemine girildiği şu günlerde yapılan bu açıklama üreticilerimiz ve ihracatçılarımız açısından sevindirici bir haber" dedi.
Mersin Girişimci İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Serkan İzol, Rusya'ya yaş sebze ve meyve ihracatının önünün açılmasını önemli olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bölgemizde başta narenciye olmak üzere yaş sebze ve meyve üretimi oldukça yüksek. Bu bölgenin ihracat rakamlarına da ciddi anlamda yansıyor. Rusya'nın Türkiye'ye uyguladığı yasağın kalkması bölgemizdeki ihracata, gelir seviyesinin artmasına direk etken edecektir. Bu gelişmeleri ülkemiz adına çok önemli buluyoruz."

MERSİN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!