AK Partili Miroğlu: Saldırıya uğrayan Midyat Emniyet Müdürlüğü binasının müze olmalı

Güncelleme Tarihi:

AK Partili Miroğlu: Saldırıya uğrayan Midyat Emniyet Müdürlüğü binasının müze olmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2016 10:50

AK Partili Miroğlu: Saldırıya uğrayan Midyat Emniyet Müdürlüğü binasının müze olmalı

Haberin Devamı

Mehmet Halis İŞ/MİDYAT(Mardin), (DHA)- AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin'in Midyat İlçesi'nde şehitler için okutulan mevlit ve iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, 2'si kadın polis ve 3'ü de sivil olmak üzere toplam 5 kişinin ölümüne neden olan saldırıda hasar gören Midyat Emniyet Müdürlüğü binasının onarılarak, hafıza ve hatıra müzesi olması için Başbakan Binali Yıldırım ile görüştüğünü söyledi.

Midyat’ta ikamet eden Aslan Ailesi adına Midyat eski Belediye Başkanı ve kanaat önderi Felemez Aslan ile Midyat Belediyesi bağımsız meclis üyesi Ayhan Aslan tarafından son zamanlarda yaşanan terör olayları nedeniyle Midyat’ta şehit olan asker ve polisler hayrına mevlit okutularak iftar yemeği verildi.Seyitler Mahallesi’nde bulunan Hacı Kasım Altunkaya Camisi'nde akşam ezanı öncesi düzenlenen programa AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Midyat Belediye Başkan Yardımcıları Tevfik Baysal ve Mehmet Taş, daire müdürleri, kanaat önderleri, şehit aileleri, emniyet personeli ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okutulan mevlidin ardından Midyat Müftüsü Mehmet Şafi Bilik ve İlçe Vaizi İdris Yıldırım tarafından şehit olan asker ve polisler için dua edildi.
"BUGÜN DE YARIN DA DEVLETİMİZİN SAFINDAYIZ"
Daha sonra Aslan Ailesi adına konuşan Rıdvan Aslan, birlik ve beraberliğe vurgu yaparak, şöyle dedi:
"Birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde, ailesinden onlarca şehit veren Aslan Ailesi, şehitlerimizin ruhlarına ve gazilerimizin onuruna Mevlit’i Şerif verme ihtiyacı hissetmişlerdir. Bu vatan için canlarını vermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Şu anda ülkemizin her karışını korumak, vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını vermeye hazır olan güvenlik güçlerimizi saygıyla selamlıyorum. Aslan Ailesi olarak, geçmişte olduğu gibi bugün de, yarın da devletimizin safında yer almaya devam edeceğiz. Bu vesileyle teröre karşı verdiği tepki ile ülkemizde ve dünyada ses getiren Midyatlı hemşerilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum."
"MİDYAT HALKI ŞEHİTLERİNİ UNUTMAYACAK"
AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu da yaptığı konuşmada, Midyat halkının şehitleri unutmayacağını belirterek, "Burada da aynı mevlidi Aslan ailesi veriyor, onlara teşekkür ediyoruz. Birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bu dönemde bu ülkenin kardeşliği, bu ülkenin beraberliği, Türkiye’nin emin adımlarla yoluna devam etmesi, demokrasinin korunması, siyasi hayatımızın korunması, üniter birliğimizin devamı için şehitlerimizin ve gazilerimizin hayatları pahasına ortaya koyduğu fedakarlığı hiçbir şekilde unutmayacağız. Midyat'tan son 1 yıl içerisinde sayısız şehidimizi Türkiye’nin çeşitli yerlerine gönderdik, orada huzur içinde uyuyorlar. Çünkü onları Midyat halkı, Mardin halkı asla unutmayacak" diye konuştu.
"1 CANA KIYMAK BÜTÜN İNSANLIĞA KIYMAKTIR"
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda 45 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısını da kınayan Miroğlu, 2'si kadın polis, 3'ü sivil olmak üzere 5 kişinin ölümüne sebep olan patlamada hasar gören Midyat Emniyet Müdürlüğü binasının 'Hatıra müzesine' dönüştürülmesi konusunda Başbakan Binali Yıldırım'a talepte bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Atatürk Havalimanı’ndaki katliamı Midyatlılar olarak lanetliyoruz. 45 cana kıyıldı. Bu 45 defa insanlığın canına kıymak demektir. Hepimiz çok iyi biliyoruz ki; 1 cana kıymak aslında bütün insanlığa kıymak demektir. Maalesef eli kanlı katiller 45 canımıza kıydı, birçok vatandaşımızı şehit etti. Emniyet binamızın yeniden ve Midyat’a yakışır bir biçimde inşa edilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Benim gönlümden geçen; emniyet binamızın şehitlerimizin hatıralarını yaşatacağımız 'hafıza ve hatıra müzesi' olarak inşa edilmesi. Bunu bakanlık düzeyinde, sayın Başbakan'a dahil olmak üzere milletvekiliniz olarak sizin adınıza ilettim. İnşallah Midyat bir ilki gerçekleştirecek. Biliyorsunuz, Bingöl’de şehit edilen 33 askerimiz için bir anıt var bölgemizde. Onun dışında da, benim bildiğim kadarıyla en azından bu şehit ve gazilerimizi bize unutturmayacak bir anıta, bir müzeye, mekana sahip değiliz. Belki Midyat bu bakımdan da bir ilke öncülük edecek."
Konuşmaların ardından akşam ezanın okunması ile birlikte şehitlerin hayrına verilen iftar yapıldı. Daha sonra programa katılanlar cemaat ile akşam namazını kıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!