Başkan Çerçi, Arsa Tartışmalarını Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Başkan Çerçi, Arsa Tartışmalarını Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 19:27

YUNUSEMRE BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÇERÇİ, YUNUSEMRE İLÇE SINIRLARI İÇERİSİNDE BULUNAN VE BELEDİYE HİZMET BİNASI YAPILMAK İÇİN TEMELİ ATILAN ARSANIN SATIŞI İLE İLGİLİ OLARAK, "BU ARSAYI HEMEN SATMAK, BUNUN SATIŞINA ENGEL OLMAK VE ARSANIN SATIŞINI DÜŞÜNMEYENLERİ HİZMETE ENGEL GİBİ GÖSTERMEK, DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR. BU ARSANIN ÇOK ACİL BİR ŞEKİLDE SATILMASINI İSTENECEK BİR DURUM DEĞİLDİ. YANGINDAN MAL MI KAÇIRIYORSUNUZ, ACELENİZ NEDİR?" YORUMUNDA BULUNDU.

Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Yunusemre ilçe sınırları içerisinde bulunan ve belediye hizmet binası yapılmak için temeli atılan arsanın satışı ile ilgili olarak, "Bu arsayı hemen satmak, bunun satışına engel olmak ve arsanın satışını düşünmeyenleri hizmete engel gibi göstermek, doğru bir yaklaşım değildir. Bu arsanın çok acil bir şekilde satılmasını istenecek bir durum değildi. Yangından mal mı kaçırıyorsunuz, aceleniz nedir?" yorumunda bulundu.
Başkan Mehmet Çerçi, Manisa’da yerel bir televizyonda gündeme dair konuları ve belediyenin yaptığı hizmetleri değerlendirdi. İlk olarak Manisa Büyükşehir meclis toplantısı hakkında konuşan Başkan Çerçi, "Yunusemre belediyemiz sınırları içerisinde bulunan ve 6 sene önce belediye hizmet binası yapılsın diye temeli atılan ve daha sonra da Sayın Cengiz Ergün belediye başkanlığına gelince inşaatının durdurduğu arsa konusu gündeme geldi. Sayın Ergün ilk günden beri bu arsanın satışını arzu ediyor. Kendisi ile birkaç defa konuyu müzakere ettik. Bu müzakeremiz sonucunda kendisi Yunusemre’ye hatta Şehzadelere’de biraz pay veririm dedi. Bizde mademki böyle arzu ediyorsun o zaman bunu bir protokole bağlayalım dedim. Bence bu arsanın şuan için satışını yapmak şart değil. Bu arsayı hemen satmak, bunun satışına engel olmak ve arsanın satışını düşünmeyenleri hizmete engel gibi göstermek, doğru bir yaklaşım değildir. Bu arsanın bence çok acil bir şekilde satılmasını istenecek bir durum değildi. Bir arsayı satmak hizmetin gereği değildir. Burası önemli bir arsa ve önemli bir arazi. Yunusemre yada Şehzadeler sınırları içerisinde Manisa merkezde zaten büyük ölçekli bir arsada kalmamış. Bizim en büyük sıkıntımız bize arsa yada arazi bırakılmamış olması. Devir ve tasfiye komisyonu tarafından 2014 Mart ayında burası büyükşehre verilmiş, büyükşehir de bunu ısrarla satalım diyor. Bende bunu dün yapılan meclis toplantısında dile getirdim; ‘Bu arsa satılabilir ya da şimdi satılmayabilir. Daha sonra satılabilir, hiç satılmaya da bilir. Yani illa bir arsayı satmak, nasıl kamu yararı oluyor, nasıl belediye menfaatine oluyor, bana bunu izah edin.’ Hatta şunu da dedim ‘yangından mal mı kaçırıyorsunuz, aceleniz nedir?” dedi.
“BURASI MAHKEMELİK BİR YER”
Manisalılara seslenen Başkan Mehmet Çerçi, bir arsanın derhal satılığa çıkarılması ve bunun karşısında durmak isteyenleri de ‘hizmete engel oluyorsunuz, siyaset yapıyorsunuz’ şeklinde eleştirmenin yanlış olduğunu vurgulayarak, “Mecliste bunun mücadelesini verdim. Burası mahkemelik bir yer. Mahkeme hala devam ediyor. Sonuçta biz AK Parti grubu olarak satılmaması yönünde oy kullandık. ‘Buranın satışından elde edilecek gelirin yüzde 55’ni 17 ilçeye eşit olarak dağıtalım, yüzde 45’ni de Büyükşehir olarak biz alalım’ diye bir önerge getirildi. AK Parti Grubu buna büyük oranda red verdi. Ama üç tane arkadaşımız, Gölmarmara belediye başkanımız ve oradan gelen meclis üyesi arkadaşlarımız ‘bizim paraya ihtiyacımız var’ düşüncesiyle biz buna ‘evet’ diyeceğiz dediler. Bu karar onların kendi kararıdır. Şayet buranın satışı gerçekleşirse, 17 ilçeye eşit olarak dağıtılacak. Şimdi ben buradan soruyorum. Manisa’da 1 milyon 400 bin vatandaşımız yaşıyor. Yunusemre’de 205 bin insanımız yaşıyor, Gölmarmara’da yaklaşık 20 bin vatandaşımız var. Şimdi bunun adalet neresinde. Biz dedik ki madem olacaksa Büyükşehirde yüzde 45’den biraz feragat etsin. Büyükşehir bütçesi çok fazla. İlçelerin daha çok sıkıntısı var. Dolayısıyla Büyükşehirim payını yüzde 20’ye indirelim geri kalan yüzde 80’nini dağıtalım ve bunu dağıtırken de nüfus oranında bir adalet kıstası getirelim. Amacımız eşitlik değil adalete yaklaşmaktı. Bizim bu önerilerimizi taleplerimizi hiç önemsemediler. Bizede para gelecek olmasına rağmen bu arsanın satılmasını şuanda istemiyorum. Belediyenin mülkü demek halkın mülkü demektir. Dolayısıyla bunun apar topar satılması acaba bunun arka planında ne var sorusu akla geliyor. Vatandaşlarımızı da buradan uyarıyorum. Ben zaten hukukçu arkadaşlarımıza talimat vereceğim ve idare mahkemesine dava açacağız. Sonu ne olur bilemem ama hukuk mücadelesini başlatacağız." ifadelerini kullandı.
"BU NASIL BİR ANLAYIŞ, NASIL BİR AHLAKTIR"
Kamu kurumunun bütçesiyle çıkarılan Büyükşehir Gazetesi’nde siyasi ibarelerin kullanılmasının ahlaki olmadığını ifade eden Başkan Çerçi, "Manisa ismi altında büyükşehir belediyesi bir gazete çıkarıyor. Orada ‘AKP’den su zammı’ diye bir haber yaptılar. 100 binin üzerinde baskı yapılıyor. Bir kere bu ahlaki değil. Siz kamu kurumu olan belediyenin bütçesiyle siyasi bir şey yapamazsınız. ‘AKP, MHP, CHP’ gibi ibareleri o gazetede kullanamazsınız. Bunlar iş bilmiyor. Belediyenin çıkardığı resmi bir yayın organı belediyenin hizmetlerini anlatmak için vardır. Siz kendi hizmetlerinizi tanıtabilirsiniz. Bizim büyükşehir meclisinde onayladığımız belediye bütçesinden bu tür haberler yapamazsınız. ‘AKP’ diye haber yapıyor. Bizim partimizin adı AKP değil, AK Parti’dir. Belediyenin gazetesinde ‘AKP’den suya zam’ diyorsun Bunun adı ne siyaset değil mi bu. Çerçi konuştuğu zaman siyaset yapıyor diyorlar. AK Parti bir şey söylediği zaman siyaset yapıyor. Oysa ki devletin milletin parasıyla 150 bin tane gazete bastırıyorsun ve bu gazeteyi en ücra köşelere kadar dağıttırıyorsun. Bu nasıl bir anlayıştır. Bu nasıl bir ahlaktır."dedi.
“SEÇİLMİŞLER HAKKINDA ASLA BEYANAT VEREMEZ”
Manisa Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş’in bir bürokrat olduğunu ve siyasiler hakkında demeç vermesinin doğru olmadığını dile getiren Başkan Çerçi, şöyle konuştu:"Sayın Genel Sekreter Halil Bey, yanına müdürleri almış bir açıklama yapıyor. Bizi iş bilmezlikle suçluyor, benim ismimi, Zülfikar Gürcan’ın ve Ömer Faruk Çelik hakkında ‘şöyle yapıyor, böyle yapıyor, yanlış yapıyorlar’ diyor. Dün meclis toplantısında da dile getirdik. Üslup ve usul de hata yapmayın. Genel sekreteriniz böyle böyle açıklamalar yapıyor. Böyle bir usul Türkiye’nin neresinde görülmüştür. Cumhurbaşkanlığının genel sekreteri var, TBMM’de genel sekreter var, özel idarede genel sekreter var. Bunlar bağlı bulundukları kurumda görevli memurların başıdır. Ben bunları anlatırken Sayın Cengiz Ergün, ‘genel sekreter benim vekilimdir istediği gibi konuşabilir’ diyor. Ben de dedim ki, ‘size usul mü, yol mu yordam mı öğreteceğim’ Genel sekreter memurdur. Hiç bir memur, seçilmiş hakkında kamuoyu önünde konuşamaz. Siz hiç Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri’nin milletvekilleri hakkında bir şey söylediğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Sayın Memiş, siyasilerin, seçilmişlerin hakkında hiç bir şekilde konuşamaz. Bürokrat ancak teknik konularda izahat verir. Sayın Memiş de bir bürokrat olduğu için kendisine herhangi bir soru geldiğinde, bu soru hakkında teknik konularda bize izahat verir. Seçilmişler hakkında asla beyanat veremez."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!