Alaşehir'de orman yangınlarına karşı bu bina kolaylık sağlayacak

Güncelleme Tarihi:

Alaşehirde orman yangınlarına karşı bu bina kolaylık sağlayacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2016 15:06

Alaşehir'de orman yangınlarına karşı bu bina kolaylık sağlayacak

Haberin Devamı

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'ne bağlı Uluderbent Mahallesi'nde, orman ekiplerine yangınlarda etkin müdahale için ev sahipliği yapacak hizmet binası açıldı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nün görev alanındaki bina, tesis ve ekipmanların tamir, bakım ve onarımları ile sıfırdan inşası için belirlediği yerlerde yürüttüğü alışmalar hızla sürüyor. Özellikle ormanlık alanlarda konuşlandırılan yangınlara karşı ilk müdahale ekip binaları, artık daha modern ve daha yüksek kapasitede adeta bir yangın üssü şeklinde görev yapacak şekilde inşa ediliyor. Bu kapsamda Manisa Orman İşletme Müdürlüğü Uluderbent Orman İşletme Şefliğinin de yeni ekip binası açıldı. Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak ve Ulduderbent Orman İşletme Şefi İsmail Kartal da katılımıyla İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal tarafından açılan hizmet binasının 244 metrekare alanda ve 3 ayda inşa edildiği belirtildi. Burada görev yapacak ikisi teknik olmak üzere 12 personele, orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat hizmet verebileceği belirtildi. Burada görevli ekip Çamlıbel-Çaldağ serisinde yaklaşık 10 bin hektarlık orman alanını koruyacak.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal, "Aslan yattığı yerden belli olur' atasözüne atıfta bulunarak dağlık ve ormanlık alanların en ücra köşelerine yapılan bu hizmet binalarıyla büyük bir teşkilat olduklarını gösterdiklerini söyledi. Uluderbent orman yangınları ilk müdahale hizmet binasının bölge ormanları için çok önemli kritik bir görev üstleneceğini, bu çalışmada emeği geçen Manisa Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi. Aybal, açılışın ardından Orman Yangınları Mücadele Şube Müdürü Vekili Tuncay Can ile helikopterle İzmir, Bayındır ve Manisa'nın yangınlarda kullanılacak olan su kaynaklarını denetledi.

Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!