Kullanılmayan lojmanda yangın çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kullanılmayan lojmanda yangın çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2016 08:37

Kullanılmayan lojmanda yangın çıktı

Haberin Devamı

Oğuzhan KILIÇ-KÜTAHYA,(DHA)

KÜTAHYA Seyitömer Linyit İşletmelerinin özelleşmesiyle İl Özel İdaresine devredilen ve depo olarak kullanıldığı öğrenilen eski Termik lojmanların birinde bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangını itfaiye ekipleri söndürdü.

Olay saat 23:00 sıralarında 30 Ağustos Mahallesinde bulunan Seyitömer Linyit İşletmeleri lojmanlarında meydana geldi. Seyitömer Linyit İşletmelerine ait olan ve özelleştirilmenin ardından İl Özel İdaresine devredilen eski eşyaların korunduğu depo şeklinde kullanılan lojmanda yangın çıktı. Madde bağımlıları tarafından çıkarılmış olduğu düşünülen yangını gören vatandaşlar itfaiyeye haber verdiler. Kısa sürede olay yerine gelen Kütahya Belediyesi itfaiye ekipleri yangına su ve köpükle müdahale etti. Yangın çıkan dairede çok sayıda sünger yatak olması nedeniyle yangın yarım saat süren çalışmanın ardından kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışması yapan itfaiye ekipleri olayla ilgili inceleme yaparak yangının çıkış nedenini araştırıyor.

Mahalle sakinleri bu binaların uzun zamandır bu şekilde boş olduğunu ifade ederek yetkililerin buralara madde bağımlısı kişilerin dadanmadan önce önlem almalarını istediler.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!