Genç hatipler Simav'da yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Genç hatipler Simavda yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2016 14:37

Haberin Devamı

KÜTAHYA (AA) – Kütahya'nın Simav ilçesinde, il genelindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katıldığı "Genç Hatipler Minberde" hutbe okuma yarışması düzenlendi.

Yeni Cami'de Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada, genç hatipler minberde hutbe okuyarak birbirleriyle yarıştı.

Yarışmada, Simav Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi M.Kamil Yemiş birincilik, Aslanapa Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Furkan Aslan ikincilik, Gediz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Berkan Karakaş Dursun ise üçüncülük ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde dereceye girenlere Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim madalya ve çeşitli hediyeler takdim ederek yarışmayı düzenleyenleri kutladı.

Hutbe okuma yarışmasının Kütahya ve ilçelerinin insanlarını Simav'da buluşturduğuna dikkati çeken Halim, "Genç hatiplerimiz hepsi aynı değerdeler, katılımlarından dolayı kendilerini ve onları yetiştirenleri kutluyorum" dedi.

Haberin Devamı

Yarışmaya katılan öğrencilerin tamamına çeyrek Cumhuriyet altını takarak öğrencileri tek tek kutlayan Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ise "Yarışma nedeniyle vatandaşların ve öğrencilerin Yeni Cami'de huşu içinde güzel bir gün yaşadığını belirtti.

Özkan genç hatiplerin henüz yolun başında olduğunu ifade ederek, "Size bu kutsal yolculuğunuzda başarılar diliyor, sizleri yetiştirenleri de tebrik ediyorum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!